Film for børn
Robotten og hvalen

Om dette arrangement

Tid
10:30 - 11:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Biografen, Farum Kulturhus
Target
For børn
Film for børn

Familiefilm i biografen

27.11.21
Farum Børnebibliotek inviterer til små søde, sjove og hyggelige film for børn og forældre.

Børnebiblioteket og Ole Seyler viser 7 små animation og realfilm  fra "filmstriben på biblioteket" i biografen i Farum kulturhus.

I kan se filmene:

  • Hunden Ib - Ib holder lillejuleaften Ib og Mus holder lillejuleaften. De har gaver til hinanden. Små gaver. Så de glæder sig til store juleaften.
  • Robotten og hvalen En varm, ordløs fortælling om den hjælpsomme robot, Lobo, der elsker planter og sin lille robothund, Banjo. På en gåtur til stranden opdager Lobo en strandet hval, der straks må hjælpes tilbage i vandet. Men det er en meget farlig opgave, når man – som robot – er fuld af elektronik og derfor slet ikke tåler vand. Men så er det heldigt, at det ikke kun er robotter, men også dyr, der er hjælpsomme.
  • På tur med far - Julegaven til Prik Iris elsker at tage på tur med sin far, for under køreturen har hun ham helt for sig selv. Iris og far skal til Møn og fejre jul hos farmor og farfar, så de har travlt med at pakke alle julegaverne. Men er der én, de har glemt? Og Iris tager fars briller på, og får pludselig øje på alle mulige fantastiske ting ud af vinduet. Men kan det passe at hun kan se helt til Kina?
  • Gnisten En eventyrlig fortælling om at lede efter sit hjertes udkårne – og at vejen til kærligheden ikke er snorlige. En lille, ramponeret robot bor i en by med mange andre robotter. Men i modsætning til ham er alle de andre nye og fine, og de har nemt ved at finde en partner, som de passer sammen med. Den slidte robot er ensom, indtil han møder en anden robot, som heller ikke rigtig passer ind. Hver gang hun finder en partner, går det skævt for dem. Men så fører tilfældet de to robotter sammen. Filmen udspiller sig i et fantastisk og surrealistisk univers, der stilistisk låner fra fx Jules Verne og det franske instruktørpar Caro og Jeunet.
  • Den lille grå ulv – vinter Det er vinter i skoven. Der er sne overalt, og alle dyrene ligger i ly for kulden. Men den lille grå ulv er ensom, sulten og trist. Vinden suser og bider i hans snude. Men hov, hvad var det? Midt i sneen finder han en mærkelig ting. En bog? Hvad kan den bruges til? Kan han spise den eller søge ly for vinden med den? Bogen viser sig at være fuld af eventyr, og den minder den lille grå ulv om sommer og varmere tider. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Nu kan den lille grå ulv måske bedre falde til ro?
  • Den sidste efterårsdag En kort, ordløs fortælling om at hjælpes ad og konkurrere mod hinanden. Det er den sidste efterårsdag, og inden vinteren for alvor tager fat, skal dyrene i skoven dyste mod hinanden i en cykelkonkurrence. Rundt omkring i skoven finder dyrene cykeldele, og sammen laver de cykler, der passer til dem hver især – lige fra det lille pindsvin til den store bjørn. Starten går, og dyrene cykler alt, hvad de kan for at komme i mål før frosten.
  • November En kort, ordløs fortælling om efteråret, og om hvordan dyrene i naturen forbereder sig til den kommende vinter. Træernes blade visner og falder til jorden, mens regnen tager til. Dyrene opdager, at efteråret er på vej, og forberedelserne til den kolde vinter går i gang. Polarræven skifter til sin hvide vinterpels, sneglene gemmer sig i deres huse, og pindsvinet samler nødder til sit vinterforråd.

Forestillingen er gratis. Varighed ca. 1 time men man må gerne liste ud før.  Filmene er velegnet fra 3 år.