Forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 kr.
Target
For voksne
Foredrag & debat

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

22.09.21
Forfatteraften

Den historiske roman ’Margrete 1’ handler om en kvindes usandsynlige vej til magten i 1300-tallets Danmark. Romanen baserer sig på historiske kilder og fortæller om Valdemar Atterdags datter, der som 10-årig bliver gift med en 23-årig nordmand. Da manden dør, bliver deres femårige søn indsat som konge, og Margrete selv som formynder. Kvinder af Margretes stand havde traditionelt set ikke alverdens muligheder. Ægteskab, børnefødsler eller indtræden i en nonneorden. De skulle ikke have en mening om det storpolitiske spil og da slet ikke stræbe efter magten eller have visioner om at forene Norden.
Hør forfatteren fortælle om dette historiske og psykologiske drama om kvindeliv, magt og tro i 1300-tallet.


Anne Lise Marstrand-Jørgensen har siden debuten med digtsamlingen ’Vandring inden ophør’ skrevet flere komplekse romaner om kvinder, kærlighed, magt og tro. Især de historiske bind om ’Hildegard’, 2009-10 og ’Dronningen af Saba & Kong Salomon’, 2015, har sat sig i mange læserhjerter.

 

Vinder DR romanprisen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen vandt prisen i 2021, og redaktør Kåre V. Poulsen fra DR udtalte: "Med sin voluminøse og sindssygt ambitiøse roman om Margrethe I viser Anne Lise Marstrand-Jørgensen os, hvorfor historien er den store nøgle, vi griber til for at forstå vores nutid. Modige og kloge Margrethe I blev danmarkshistoriens mest betydningsfulde regent gennem tiderne. Romanen illustrerer hendes eminente evne til at balancere mellem magt og empati, integritet og brutalitet i et vanvittigt kompliceret magtspil. ’Margrethe I’ er en helt eventyrlig roman, som man som læser forsvinder ind i. Men samtidig fungerer den som vores spejl, eller måske snarere troldspejl, som vi kan stirre på vores nutid igennem."  Læs mere om DR romanprisen 

 

Værløse Bibliotek

Onsdag den 22. september 
Entré: 50 kr. / klubpris 40 kr.
Billetter her på siden fra den 
16. Juli.