Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Stien
Paltholmterasserne 1
Farum
Arrangører
Target
For alle
Foredrag & debat

Fremtidens natur

08.02.22
Naturvidenskabelige foredrag, Stien, Farum Kulturhus

Jorden er en levende planet – fyldt med mange forskellige livsformer. Men dens varierede og rige biodiversitet er nu under pres. Vi hører dagligt om biodiversitetskrise, klimakrise og kollaps i bestanden af insekter. Ja, sågar bliver ordet 'masseuddøen' ofte bragt i spil. Som reaktion på alle kriserne er der nu en stigende interesse for bæredygtighed.

Professor i økologi Jens-Christian Svenning er centerleder for et stort internationalt forskningscenter med titlen ’Center for Biodiversitetsdynamik i en verden under forandring ’. I foredraget vil du få et overblik over hvilke faktorer der bestemmer om der er høj eller lav biodiversitet i verden – og med eksempler fra Danmark. Hvilken rolle spiller klimaet – og hvilken rolle spiller mennesket?

Hør også om baggrunden for biodiversitetskrisen – hvor stærk den er, og hvad der styrer den. Hvordan står det til med de tropiske skove og savanner? Og hvad med den danske natur – og hvilken rolle spiller de fremmede arter som mårhund og vaskebjørn – og hvad er rewilding? Du kommer også til at høre om koblingen mellem biodiversitetskrisen og klimakrisen – og hvordan biodiversiteten formentlig udvikler sig i fremtiden.

Endelig vil du høre hvad vi som samfund og som individer kan gøre for at sikre en rig biodiversitet for de kommende generationer.

'Klubben ’High Five’ byder i samarbejde med Furesø Biblioteker velkommen til forårets live-streaming af naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet. Niveauet er højt, og som deltager bliver du udfordret, men alle kan få udbytte af foredragene – uanset faglige forudsætninger.

Arrangementet er gratis og tilmelding ikke nødvendig. Find vej til Stien her

Hent folder på biblioteket fra cirka 1. februar eller læs mere om de enkelte foredrag her