Om dette arrangement

Tid
14:00 - 18:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Værløse Bymidte
Værløse
Arrangører
Target
For alle
Foredrag & debat

Verdensmål 13: Natur og grøn omlægning

27.09.19
Mød Mikael Jarnvig

Klimaforandringerne er en realitet.Vi kan ikke stoppe dem fuldstændig, men vi kan i fællesskab gøre en indsats for at bremse dem. Verdensmål 13 handler dels om, at vi skal bremse klimaforandringerne og dels om, at vi skal styrke vores modstandskraft mod de forandringer, der ikke længere kan undgås.  Hvad kan vi gøre for selv at nedbringe CO2-udslippet? Alle små tiltag tæller. Bliv inspireret til omlægninger i hverdagen, i husholdningen, i energi- og transportforbruget. Vi kan også hjælpe naturen ved at plante flere træer, de optager og lagrer enorme mængder CO2 fra atmosfæren. Derfor kan flere træer i haver, parker, byer og skovområder støtte jorden i fremtiden og være med til at bremse klimaforandringerne. 

Furesø forandrer
Når temaet om natur og grøn omlægning kommer til Værløse, bliver der sat fokus på, hvordan vi som borgere kan være med til at bremse klimaforandringerne. Der vil blive et særligt fokus på naturens afgørende rolle i denne kamp. Mød Mikael Jarnvig, meteorolog, vejrvært og klimaekspert, der vil holde et spændende oplæg om klimaforandringerne. 

Alle kommunens forpagtere skal være økologiske og kommunens egne arealer passes uden brug af gift. Furesø har 60 økologiske haver, hvor børn i daginstitutioner og skoleelever dyrker økologiske afgrøder, lærer om haven og naturen i og omkring haven, og endelig laver børnene mad af deres egen høst.

  • Smag på økologisk mad og bliv inspireret til at spise mere økologisk og klimavenligt.
  • Kom og prøv cykelbanen.
  • Lær mere om at hjælpe jorden og grundvandet ved at gøre din have giftfri.