Om dette arrangement

Tid
14:00 - 18:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Værløse Bymidte
Værløse
Arrangører
Target
For alle
Foredrag & debat

Verdensmål 14: Emballage som ressource

16.08.19
Mød Katrine Bille

Danmark For Målene handler om at fremme FN’s verdensmål i din by. De 17 verdensmål skal sikre én bæredygtig verden for alle inden 2030. I dag er kendskabet til målene kun på 20% blandt danskerne, hvilket Danmark for Målene vil ændre på. For at gøre FN’s verdensmål nærværende, kombinerer vi 3 mål ved hvert arrangement med ét overordnet tema.

Livet i havet er langt vigtigere for os her på landjorden, end de fleste tror. For eksempel kommer omkring halvdelen af luftens ilt fra algerne i havet, og havene opsuger enorme mængder af den CO2, vi udleder. Havene er blandt andet truede på grund af vores hensynsløshed på emballageområdet, hvilket har resulteret i enorme mængder plastic i verdenshavene. Lokalt kan vi bidrage til at løse et globalt problem ved at blive meget bedre til at affaldssortere og tænke affaldet som en ressource, der kan blive til nye ting. 

Vi kan nedsætte vores forbrug af engangsplast og i højere grad vælge produkter fra virksomheder, hvor emballagen er bionedbrydelig. Plastikken i verdenshavene skal tænkes ind som genanvendelsesressource i industrien. Det er afgørende, at vi på verdensplan får hjulpet havenes økosystemer. 

Når Danmark for Målene kommer til Værløse er temaet tilstanden i verdenshavene. Der er fokus på affaldssortering og hvilke store ressourcer, der ligger i al vores affald. Mød Katrine Bille, børne-TV-vært og kendt fra DR Ramasjang. Hun er kendt fra “Luk op, Luk i” og ”Lille Nørd”. Hun laver et show med musik og farver for børn og barnlige sjæle med fokus på dyrelivet i havene og affaldssortering.

Furesø forandrer
I Furesø har ambassadører på flere arbejdspladser reduceret brugen af engangsservice. Kantinen på Stavnsholtskolen har valgt at gå over til at servere maden på tallerkener fra Spejdernes Genbrug. Med økologi i køkkenerne er Furesø Kommune med til at fremme flere marker uden gift, der dræber insekter og planter både på marken og i den omkringliggende natur. Økologisk landbrugsdrift sikrer også grundvandet mod restprodukter fra sprøjtemidler.

  • Bliv inspireret til at lade bilen stå og bruge cyklen.
  • Prøv cykelbanen og en elcykel.
  • Workshop hvor gæsterne kan lære at lave emballagefri fastfood.
  • Fiskebæk Naturskole byder på naturoplevelser.