Daniel Dalgaard

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
50/40
Bibliotek
Target
For voksne
Litteratur

Daniel Dalgaard

27.10.22
Forfatteraften

Daniel Dalgaard romandebuterede på fornem vis i 2021 med ’Sfinx’, som er en svimlende og elegant historie, der tager læseren med fra besættelsestidens Bornholm til et backpackermiljø i Sydøstasien, hvor den kommende tsunamikatastrofe lurer i baggrunden.

Jan Schnecker vokser op i Gudhjem hos et unavngivet kunstnerpar, som helt tydeligt er maleren Oluf Høst og hans kone, der bor i det hus, vi i dag kender som Oluf Høst Museet. Jans mor tjener hos malerparret, og sønnen Jan med sit albino-udseende lever uønsket og som en paria i den lille fiskerby og forsøger forgæves at komme væk fra Bornholm i krigsårene. Et halvt århundrede senere sidder han på den anden side af kloden i en kørestol ved en pool i Thailand, nu lammet efter en hjerneblødning og kun i selskab med sin indre stemme, der ser tilbage i erindringen. 

Thea rejser alene rundt i Sydøstasien. Hun samler på historier og vil gerne skabe et dokumentarisk kunstværk om sin rejse, men bliver både tiltrukket og frastødt af miljøet. Ved et tilfælde lander hun på samme resort som Jan – han har nogle af de historier, hun søger efter, men kan ikke fortælle dem selv. 

Daniel Dalgaard er uddannet fra Forfatterskolen, har en bachelor i Litteraturhistorie fra Aarhus Universitet og er tidligere underviser på Vestjyllands Højskoles forfatterlinje. I 2013 debuterede han med digtsamlingen ’Vi er ikke konger’ og markerede sig fra begyndelsen som en ny, ung og stærk lyriker.

Farum Bibliotek
Torsdag 27. oktober kl. 19
Billetter på furbib.dk 50 kr. / klubpris 40 kr.