Viden og underholdning på nettet

Se film, lån e-bøger, lydbøger, artikler og find viden om alt mellem himmel og jord

Biblioteket har licenser til mange databaser, den nyeste er RB Digital, som er en stor tidsskriftdatabase. De fleste kan du benytte hjemmefra med dit bibliotekslogin. Enkelte kan du kun få adgang til på biblioteket.

Biography in Context (log in med cpr og pinkode fra biblioteket)
Indeholder bio- og bibliografisk information om mere end 124.000 internationale skøn- og faglitterære forfattere; du kan også finde fremtrædende journalister, scenografer, manuskriptforfattere m.m.
Søgning: på fødsels- og dødsdata, værktitel, profession, nationalitet, litterær genre, priser, filmatisering m.m. Biography in Context indeholder næsten en halv million biografiske poster om personer igennem hele historien dækkende mange emner og fra mange lande. Det findes artikler om Mother Teresa, Malcolm X, Homer, Steven Spielberg, Vladimir Putin, Cleopatra, hekse, Lars von Trier og kvindelige astronauter.

De enkelte artikler integrerer materiale fra periodica, reference-værker og multimedier.

Biography in Context indeholder:

  • 600.000+ biografier, dækkende over mere end 525.000 personer
  • 50.000 nye eller opdaterede biografier, tilføjet årligt i tillæg til daglige opdateringer
  • Integreret referencemateriale og multimedieindhold
  • Fuldtekstartikler fra omkring 250 tidsskrifter

eKurser.nu (kræver ikke log in)
Gratis e-læring for alle i form af videoklip og overskuelige trin-for-trin-vejledninger. Bliv bedre til fx. digitalt selvforsvar eller brug af USB-nøgler, få hjælp til privatlivsindstillinger på Facebook eller brug af instagram og Snapchat eller få gode råd til, hvordan du handler sikkert på nettet. Kræver ikke log in.

eReolen (e-bøger og net-lydbøger, log på med cpr og pinkode fra biblioteket)

Som låner i Furesø Kommune kan du frit hente 3 e-bøger og 2 netlydbøger pr. måned på eReolen.
  • E-bøger og lydbøger du kan downloade og låne i 30 dage. Login sker direkte på eReolens apps til iOS og Android, som kan hentes i App Store og Play Butikken. På PC og Mac logger du på eReolen.dk, men dér er det kun muligt at streame.
  • eReolen indeholder ca. 9000 titler, både skøn- og faglitteratur og til børn og voksne.
  • Du skal bo i Furesø Kommune og være registreret som låner på Furesø Bibliotek. 
  • Få hjælp og vejledning på eReolens egen hjælpeside
 
Europa world Plus (log på med cpr og pinkode fra biblioteket)
Fremragende engelsksproget database med information om mere end 250 lande og landeområder. Pålidelige og opdaterede politiske, økonomiske samt historiske analyser, bl.a. en oversigt over de seneste valg rundt om i verden. Hovedindgangene er regionerne med de enkelte lande, og en stor del af basen er statistik - og der er mulighed for sammenlignende statistik, fx uddannelsesniveauet i Argentina og Senegal. Desuden omfattende vejviseroplysninger og links til internationale organisationer. Kan benyttes hjemmefra, hvis du bor i Furesø Kommune og er registreret som låner på Furesø Bibliotek.
 
Faktalink (kræver ikke log in)
Artiklerne i Faktalink er opbygget efter en fast struktur og består af flere lag, således at artiklerne kan læses på flere niveauer. Alle artikler begynder med en introduktion til emnet. Herefter dykkes der dybere ned i stoffet, som ofte vil indledes med en historisk vinkel. Emnerne belyses fra ud fra en faglig, analyserende og alsidig vinkel, som også indeholder debat og perspektivering. Alle artikler afrundes med omfattende kildehenvisninger og links. Som indgang til Faktalink kan man vælge Artikler, Temaer, Emner eller Faktalink light eller benytte Søgeboksen. 

Faktalink henvender sig til en meget bred målgruppe, og opbygningen af sitet betyder, at man kan bruge artiklerne på mange forskellige niveauer. Jo længere man kommer ind i artiklen, des mere kræver det af brugeren.  I praksis betyder det, at Faktalink er arbejdsredskab for folkeskolens ældste klasser, gymnasielever, lærere og bibliotekarer samt studerende, journalister og researchere der har behov for at sætte sig ind i et emne og få kendskab til relevant litteratur og information om det.

Må man tage print af Faktalink?
Ja, det er tilladt at tage print af FaktaLink til personlig brug. Filen "Hele Faktalinket om ... " er specielt velegnet til dette formål.  Biblioteker må ligeledes tage print og udlevere til lånernes personlige brug. Billede og tekst må ikke gengives i elektronisk form. Enhver anden form for publicering og offentliggørelse, trykt eller elektronisk, må kun ske efter aftale med DBC. 

Filmstriben (log på med cpr og pinkode fra biblioteket)
Filmstriben indeholder en bred vifte af spillefilm, kort- og dokumentarfilm for børn, unge og voksne. Filmene udvælges af bibliotekarisk personale ud fra begreberne kvalitet, alsidighed og aktualitet som foreskrevet i biblioteksloven. Filmstriben er et supplement til de kommercielle filmtjenester, ikke en konkurrent. Derfor vil Filmstriben aldrig blive den filmstreamingtjeneste hvor man kan finde alle film, men forhåbentlig den filmtjeneste hvor man kan finde de bedste film, og de film som kan være svære at finde andre steder. Vi prioriterer smalle film, europæiske film og kvalitets film, film der kan give en god oplevelse og film med stof til eftertanke frem for de helt store blockbustere.
  • Du må max se 2 titler om måneden. Du kan se samme film lige så mange gange, du vil, indenfor 24 timer.
  • Sådan gør du på din pc eller mac: Find en film, du vil se, og klik på "Se filmen". Log in med cpr-nr. og pinkode på filmstriben.dk. Vælg derefter "Lænestolen". Bekræft, at du vil låne filmen og du er klar.
  • Teknisk: Du skal have netadgang og have dit cpr. nummer og pinkode fra biblioteket klar. For at få fuldt udbytte af Filmstriben skal du have en dansk internetforbindelse med en båndbredde på minimum 10.000 kb/s, men vi anbefaler en større båndbredde af hensyn til billedkvaliteten. Du kan teste hastigheden på din internetforbindelse på IT-borger.dk. 
  • Filmene på Filmstriben er clearet til visning i Danmark, så der er kun adgang til at se filmene fra danske IP-adresser. Filmene er til visning til privat brug. Ved film til brug i undervisning henviser vi til Filmcentralen.dk/undervisning.
  • Filmstriben kan ses på alle browsere og samtidig er det blevet muligt at bruge Chromecast til at sende filmen fra en pc, Mac eller Android-enhed op på fjernsynsskærmen. Brugere med iOS-app skal opdatere den, for at den virker sammen med den opgraderede teknik på Filmstriben.

Filmcentralen (kræver ikke log in)
Gratis adgang til dokumentar- og spillefilm fra DFI.  Der er ingen begrænsinger på, hvor mange film man må se, og der kræves ikke log on.

Forfatterweb (kræver ikke log in)
Forfatterweb er et forfatterleksikon beregnet både til hurtig orientering og inspiration, til fordybelse og som udgangspunkt for en opgave. Ved begyndelsen af 2013 indeholdte Forfatterweb ca. 700 portrætter af skønlitterære forfattere.
 
Infomedia (kræver log in)
Infomedia indeholder artikler fra landsdækkende og regionale dagblade, et stort udvalg af forskellige fagblade og magasiner samt lokale ugeaviser.
  • Du skal bo i Furesø Kommune og være registeret bruger af Furesø Bibliotek. Derefter skal du oprette et login på Bibliotek.dk.
  • På bibliotekets computere har du direkte adgang til Infomedia, hvor du kan søge, downloade og printe artikler fra danske dagblade. Spørg evt. en bibliotekar om hjælp til at logge ind. 
  • Du kan også logge ind hjemmefra ved at gå via bibliotek.dk og bruge dit cpr-nr. og din pinkode.  Husk at vælge Furesø Bibliotek som dit favoritbibliotek.
  • Gå direkte på infomedia (OBS: virker kun hvis du ER på bibliotekets netværk, altså hvis du sidder fysisk på Farum, Værløse eller Hareskov Bibliotek) 
  • Gå på hjemmefra via bibliotek.dk -
  • Yderligere vejledning her

PressReader
PressReader giver adgang til mere end 5000 udenlandske aviser fra 100 lande på 60 forskelige sprog, der er nu også adgang til Ekstra Bladet og Politiken.
Avisen kan læses i PressReader samtidig med, at papirudgaven udkommer i hjemlandet - og længe før den trykte avis lander i København. Aviserne kan findes i PressReader's arkiv i tre måneder.
Du kan søge artikler på tværs af alle aviser i PressReader efter stikord, periode, forfatter m.m.

PressReader app'en
Du kan også læse aviserne på telefon og tablet ved at downloade Pressreader app'en. Den fås både til Android og iOS (iPhone og iPad) samt Windows 8. I app'en kan man downloade aviser til senere læsning offline, dette skal dog ske på et af kommunens biblioteker.  Dvs. man skal være på biblioteket. Man kan downloade 5 aviser pr.døgn. 

En omfattende international litteraturvidenskabelig database med information om forfattere og deres værker inden for alle genrer og perioder.
 
MasterFile giver fuldtekstadgang til mere end 1.730 titler, plus indeks og abstracts fra mere end andre 2.400 titler. Kun engelsksprogede dokumenter er medtaget. Indekseringen går fra 1975 og frem 
Søgning: På ord, emne, publikation, billeder og opslag i ordbog. Dækker emnemæssigt meget bredt. Læs om alt fra heste til neurokemi i hobbyblade til videnskabelige tidsskrifter. Er desuden anvendelig til søgning på anmeldelser af film, litteratur m.v. Indeholder desuden en del rejseguider. 

Kan benyttes hjemmefra, hvis du bor i Furesø kommune og er registreret som låner på Furesø Bibliotek.

Når du følger linket, kommer du til en velkomstside, der giver dig flere mulige indgange. For at finde MasterFILE Premier databasen, skal du klikke videre på menupunktet 'EBSCOhost Web'.

Engelsksprogede tidsskrifter, aviser og referenceværker med vægten på britiske og irske resurser. 
Søgning: På fritekst, emneord, publikation.
 
RB Digital
RB Digital (tidl. Zinio) giver adgang til et stort antal engelsksprogede e-magasiner. Udvalget består både af populære ”bladre-magasiner” og mere hardcore fagtidsskrifter og spænder bredt fra The Economist og Popular Science til National Geographic, Cosmopolitan, Country Living og Rolling Stone.
  • Bibliotekspakken består af 343 af de mest populære magasiner.
  • Nyeste udgave af et magasin udkommer på Zinio samtidig med den trykte version.
  • Der er ikke loft på antal af udlån. Læs så mange du har lyst til.

Kort vejledning:
Få adgang via dit biblioteks hjemmeside eller hjememfra via dette link: RB Digital 
Der er fri adgang fra biblioteker med abonnement. Hjemmefra logger man ind med CPR-nr. og pinkode.

Find det magasin du gerne vil læse og gå til checkout 
For at vælge magasinet og efterfølgende læse det på PC eller en mobil enhed, skal man oprette en profil. Profilen er en mailadresse og et password. Efter login kan magasinet læses direkte på  skærmen. Samme login skal bruges, hvis man også vil læse eller downloade de valgte magasiner til en mobil enhed.

Sådan læser du dine magasiner offline via mobile Apps

  • Zinio fungerer på en lang række mobile enheder ved at downloade en gratis app, ”Zinio for Libraries”. Har man tidligere benyttet Zinios kommercielle App er det nødvendigt at hente den nye app i stedet. Det er den tidligere oprettede konto, som bruges som login til disse apps.
  • Man skal være online mens tidsskrifterne hentes, men efterfølgende kan de læses offline.
  • Følgende kan bruges til Zinio: PC, Mac, iPhone, iPad, Android, Kindle Fire/Fire HD, Nook HD/HD+, Windows 8 og Blackberry Playbook.