Billede med teksten velkommen til filmoplevelser på filmstriben

Filmstriben

Adgang
Adgang hjemmefra
Se film med Filmstriben
Filmstriben
Filmstriben indeholder en bred vifte af spillefilm, kort- og dokumentarfilm for børn, unge og voksne. Filmene udvælges af bibliotekarisk personale ud fra begreberne kvalitet, alsidighed og aktualitet som foreskrevet i biblioteksloven. Filmstriben er et supplement til de kommercielle filmtjenester, ikke en konkurrent. Derfor vil Filmstriben aldrig blive den filmstreamingtjeneste, hvor man kan finde alle film, men forhåbentlig den filmtjeneste hvor man kan finde de bedste film, og de film som kan være svære at finde andre steder. Vi prioriterer smalle film, europæiske film og kvalitets film, film der kan give en god oplevelse og film med stof til eftertanke frem for de helt store blockbustere.
 
OBS: Mens de fysiske biblioteker holder lukket på grund af corona, kan man låne op til 6 film om måneden på Filmstriben. (sidst opdateret december 2020).
  • Du kan max se 3 titler om måneden. Du kan se samme film lige så mange gange, du vil, indenfor 24 timer.
  • På pc eller mac: Find en film, du vil se, og klik på "Se filmen". Log in med cpr-nr. og pinkode på filmstriben.dk. Vælg derefter "Lænestolen". Bekræft, at du vil låne filmen og du er klar.
  • Du skal have netadgang og have dit cpr. nummer og pinkode fra biblioteket klar. For at få fuldt udbytte af Filmstriben skal du have en dansk internetforbindelse med en båndbredde på minimum 10.000 kb/s, men vi anbefaler en større båndbredde af hensyn til billedkvaliteten. Du kan teste hastigheden på din internetforbindelse på IT-borger.dk. 
  • Filmene på Filmstriben er clearet til visning i Danmark, så der er kun adgang til at se filmene fra danske IP-adresser. Filmene er til visning til privat brug. Ved film til brug i undervisning henviser vi til Filmcentralen.dk/undervisning.
  • Filmstriben kan ses på alle browsere og samtidig er det blevet muligt at bruge Chromecast til at sende filmen fra en pc, Mac eller Android-enhed op på fjernsynsskærmen. Brugere med iOS-app skal opdatere den, for at den virker sammen med den opgraderede teknik på Filmstriben.
  • Der findes en Android app til Filmstriben, som kan hentes i Google Play. Nyeste styresystem anbefales, version 6 eller højere. Det betyder, at du ikke længere kan anvende playeren i din browser på en Android enhed, men bliver henvist til at anvende app’en. Når du Chromecaster skal du selv slå undertekster til. Det er en fejl, som bliver rettet snarest. På en Android enhed er underteksterne på fra starten.
  • Med Apple TV 4 eller et Apple TV 4K kan man finde Filmstriben App i Apple TV's App Store.
  • Filmstriben er en del af fælles bibliotekslogin (nyhed fra juli 2019): Du skal nu logge ind på Filmstriben via det nye fælles bibliotekslogin. Når du klikker på afspilningsikonet eller på profil-ikonet øverst til højre, føres du til bibliotekernes fælles loginside. Du skal vælge dit bibliotek, indtaste cpr nummer og den pinkode du har fået fra biblioteket. Når du først er logget ind, kan du hvis du ønsker det, se flere film, uden at skulle indtaste crp nummer og pinkode igen.