Kodning

Knæk koden
Sammen med DR sætter landets biblioteker fokus på Kodning. Ligesom alfabetet er nøglen til at læse og skrive, er kodning nøglen til at forstå og deltage i vores digitale samtid.  Temaet går i luften i uge 39 - på samme tid som landets 4.-klasser for første gang har kodning på skemaet. Her skal de via DR’s skolesatsning, Ultra:bit, rustes til en virkelighed, hvor man risikerer at stå udenfor, hvis man ikke kan forstå grundtankerne i at kode. Læs mere om DR’s Ultra:bit-satsning her 

Hvis du vil vide mere, så kig nærmere på udvalget af materialer herunder - der er bøger for både de yngre og de ældre eller tjek disse links ud:

  • DR, ultra:bit : Vær med når DR går ultra:bit. DR har lanceret en 3 årig kampagne, der skal ændre børn og unges tilgang til kodning og teknologi. Målet er, at flere børn skal gå fra at være ukritiske teknologiforbrugere til selv at kunne være kreative skabere af teknologi. I indsatsen deler DR bl.a. den lille kodecomputer micro:bit – ud til størstedelen af alle landets 4. klasser.
  • App Academy :Med et motto der lyder ” alle fortjener at kunne programmere”, har App Academy specialiseret sig i kurser, online kurser, læringsmaterialer og bøger om kodning og programmering.
  • Scratch på dansk – Kirsten Dam Pedersen Scratch er et gratis programmeringssprog for børn og andre begyndere. Med Scratch kan du lave dine egne interaktive historier, spil, tegnefilm, kunst, animation og hvad du ellers kan finde på. Siden Scratch på dansk er udviklet af bibliotekaren Kirsten Dam Pedersen, der er en af landets førende eksperter i netop Scratch.
  • Den europæiske kodeuge: Den europæiske kodeuge er et fælles tiltag, der sigter mod at bringe kodning og digital dannelse ud til alle – med den grundpræmis, at kodning skal være sjovt, og at den nye viden skal leges ind. Kodeugen eller ugerne afholdes i perioden 6 – 21. oktober 2018.
  • Hour of code: Hour of Code er en global bevægelse, som når ud til millioner af elever i over 180 lande. Alle, hvor som helst, kan organisere en Hour of Code begivenhed. Én-times introduktioner findes på mere end 40 sprog. Ingen erfaring er nødvendig. Fra 4 til 104 år.

 

Materialer