Med andres ord

Forstå livet med andres ord

I de kommende uger dykker danske biblioteker sammen med DR ned i det skatkammer af litterære værker, som tiden ikke har kunnet viske ud. Det sker under den fælles titel ‘Med andres ord’, hvor bl.a. litterære citater fører os ind i værkerne. Hos DR kan man opleve seks nye programmer af ‘Øgendahl og de store forfattere’ og den digitale feature Bøgernes danmarkskort, hvor man kan gå på opdagelse i litteraturen på dr.dk. Mens bibliotekerne giver klassikeren nyt liv i form af udstillinger og klassiker-battles.

Læselampen rettet mod de store
Det er sandsynligvis som modtrend til, at vi har så travlt med alt det nye, at mange klassikere de seneste år er begyndt at udkomme i genudgivelser og eksklusivformater.  Som mennesker er vi besatte af at storme fremad; men vi har også brug for at se os tilbage for ikke at miste overblikket. I klassikeren ser vi noget eviggyldigt, noget vi kan klamre os til, og som taler til os på tværs af tid. Det, vi undersøger i dette efterår, er hvad klassikeren kan. Både når vi tager den i dens oprindelige form, men også når den spædes op med sjov og spas og indtænkes i nye rammer og formater, som vi på bibliotekerne måske heller ikke har prøvet før.

Livet med andre(s) ord 
Bibliotekernes udstillinger og aktiviteter vil spejle de satsninger, DR lancerer ifm temaet ‘Med andres ord’ - herunder seks nye udsendelser med Øgendahl, der gennem en række fiktionelle møder med store, afdøde forfattere, giver nye vinkler på deres forfatterskab: "Hvis man til tider kæmper med at forstå sig selv eller mennesker omkring en, eller bare er på jagt efter oplevelser, håber vi, at der er noget at hente i dette tema. Vi vil gerne vise, at litteraturen kan sætte ord på følelser, relationer, steder, minder, drømme og fantasier. Det er et tilbud om at forstå livet med andres ord,’ siger Nikolaj Vitting Hermann, Tværgående redaktør i DR Medier.

Se også litteratursidens tema her

 

Materialer