Aha! Det er her, de unge er

podcast´s stormer frem blandt unge

Flere og flere danskere lytter til podcast. Noget tyder dog på, at både alder og uddannelsesbaggrund har betydning for, hvor meget, hvor ofte, og hvad vi lytter til. Det fremgår af Slots- og Kulturstyrelsens analyse om podcast. Det er især de unge, som er storforbrugere. For eksempel var det 44 procent af de 25-34-årige, der lyttede til podcast mindst én gang om ugen i 2019, mens tallet var noget lavere blandt de 45-64-årige, hvor kun 16 procent lyttede til podcasts ugentligt eller oftere. Samtidig er især de højtuddannede væsentlig mere tilbøjelige til at lytte til podcast.

I 2019 lyttede 25 procent af danskerne til podcast mindst én gang om ugen, og når de trykkede på "start", så var det podcasts som for eksempel ”Mads & Monopolet”, ”Den Korte Radioavis”, den danske true-crime podcast ”Mørkeland” og ”Orientering” samt de to B.T.-udgivelser ”Transfervinduet” og ”Emilie Meng Mysteriet”.

Læs hele analysen her

Skal du med på podcast bølgen?

Så kan du prøve at finde en, der interesser dig på en af disse sider: DR´s podcast  eller Spreaker. Prøv fx Esben Bjerre og Peter Falktofts underholdende podcast "her går det godt"

For litteraturnørder kan Skønlitteratur på P1 anbefales