Hvad læser børnebibliotekarerne lige nu?

Heldigvis kan vi stadig læse nye bøger selv om biblioteket er lukket, og vi deler dem gerne med andre.

Børnebibliotekarerne anbefaler:

Helle fra Farum børnebibliotek har lige læst:
"Bamser, bomber og brødristere" af Kristoffer Jacob Andersen eReolenGO
Herlig og hæsblæsende historie om YouTuber Niki Topgaard der bliver jagtet af en sindssyg bamse.  Bamsen kan tale og påstår,  at den er meget mer snu og klogere end Niki. Men det er selvfølgelig kun en bamse, så den er vel ikke så svær at komme af med? Men selv om Niki brænder den, blender den, hugger hovedet af den, sprænger den i luften med en håndgranat og andre vilde metoder, bliver den ved med at genopstå! Nikis venner er ikke til megen hjælp. De tror ikke rigtig på ham og sender ham til psykolog. Bamser, bomber og brødristere er en skrupskør historie i højt tempo til børn der gerne vil have action og samtidig få et godt grin undervejs. Fra 10 år

Helle fra Værsløse børnebibliotek har lige læst:
”Anderledes med drenge” af Patrick Ness. eReolenGO
Del af serien Carlsens billednoveller. Bogen handler om at finde sin seksualitet og identitet set fra en drengs synspunkt. Fine ill. Fra 13 år.

Maj har lige læst:
"The Ballad of Songbirds and Snakes" af Suzanne Collins. eReolenGO  Her fortælles historien, om hvordan Hunger Games fandt sin endelige og forfærdelige form, og om hvordan den unge Coriolanus Snow langsomt begynder at blive den forskruede præsident, vi kender, fra trilogien. Den 17-årige Coriolanus, som har desperat brug for at genrejse Huset Snows ære og økonomi, bliver valgt som mentor for Lucy Gray Bird fra det ydmyge Distrikt 12. Kan hans snuhed gøre hende til vinderen? 
Bogen er super velskrevet og underholdende - måske især for fans af trilogien, som vil kunne finde forklaringer på og ledetråde til næsten alt, der senere sker - og med plottwist, som ikke skal afsløres her.

Ane har lige læst:
Trilogien Rød og blå af Nicole Boyle Rødtnes https://ereolengo.dk
Første del af trilogien ”Den sorte enkes by”. Fortællingen foregår i en barsk fremtid, hvor vi følger tre unge, der lever i byen Viduana. Et kønsopdelt samfund, hvor man lever efter ti strenge regler, der håndhæves med hård hånd. Man må ikke forelske sig og flugt straffes med døden. Fantastisk spændende og velskrevet ungdomsroman og et univers man hurtigt bliver fanget af. Anbefales fra 14år.

Peter har lige læst:
"Zam bider igen" af Jesper Wung-Sung eReolenGO
2. del af serien Zam. Zam er zombie – og på flugt fra mennesker sammen med Oskar, som han har bidt, og egernet Emil. De er på jagt efter Z-land, et område hvor man som zombie kan leve i fred fra mennesker, som ønsker et zombiefrit land. Men de er mest af alt på flugt! Men Zam er også forelsket i mennesket Sofie, som bor i Friby, hvor der ikke findes zombier – og han må se hende igen. Om det sker, må du læse dig til!

Helene har lige læst:
"Bjørnene fra Sicilien - Den berømte historie om bjørnenes erobring af Sicilien" af Dina Buzzati Læs den på eReolenGO  eller se den på Filmstriben
Historien om Bjørnekongen Leander og hans bjørne, der en kold vinter rejser til menneskenes land for at finde mad og lede efter den forsvundne bjørneprins Tonio. Ny udgave af en eventyrlig klassiker fra 1945 om krig, mod, forræderri, retfærdighed, venskab, magi og meget andet.  Filmatiseret i 2020. Oplæsning fra 7 år.

Tidligere forslag:

Lad os køle planeten ned - 50 seje måder du kan hjælpe verden på af Isabel Thomas 
Vores planet er overophedet, og den har brug for hjælp! Bogen er fyldt med praktiske råd og tips, til hvad vi kan gøre for at reducere den globale opvarmning. Den er fuld af fakta og tal formidlet på en sjov og tilgængelig måde der kan give masser af skyts og modargumenter overfor klimafornægtere. 
Til børn fra ca. 10 år der godt kan lide at læse fakta bøger. Forældrene kan også sagtens læse med og blive klogere. Her i juletiden, er der måske inspiration af finde i kapitlet om gaver, der også får planeten til at smile. Kan findes på eReolen GO.


Allerbedste Molly og den nye skole af Sabine Lemire, illustreret af Signe Kjær
Bd. 1 i den helt nye serie om Molly.
Allerbedste Molly er en rigtig fin bog om livet i en familie, og om hvordan det er at flytte fra sin bedste veninde og starte på en ny skole og få nye venner. Det er svært når ens forældre slet ikke forstår hvor hårdt det er. Man får et fint indblik i Mollys tanker og følelser, og heldigvis fornemmer man at det vil gå Molly godt. For alle mellem 7 og 10 år. Kan læses selv fra ca. 9 år. Kan læses på eReolen GO


Rosenholm-trilogien af Gry Kappel Jensen 
Bind 1: Roser & violer og bind 2: Forglem mig ej
Serien handler om venskaber og (forbudt) kærlighed og forener på fineste vis fantasy, krimi og gys med elementer af nordisk mytologi, clairvoyance og heksekunster. De fire piger Kamille, Kirstine, Malou og Victoria, starter sammen på første år på den mystiske, magiske kostskole Rosenholm, hvor de skal lære at beherske en af de fire magier: Jord, Vækst, Død eller Blod. 
Som de fire piger langsomt lærer hinanden og deres magier at kende, drages de ind i opklaringen af en gammel forbrydelse, som kaster lange skygger ind i nutiden, og bringer deres liv i fare. For unge. Læs som e-bog.


Jeg tæller mine skridt af Anne Sofie Hammer
Merle på ti år har en mor der er alkoholiker. En aften tager hun på værtshus og kommer ikke tilbage som hun plejer. 
Det er juleferie og mormor er i Jylland. Merle er helt alene og venter og venter. Til sidst beslutter hun sig for at tage ud for at finde sin far. Hun tror nok, at hun ved hvad han hedder og hvor han arbejder, men er det nok til at finde ham? Vigtig og rørende historie for de 11-14-årige om hvordan det er at leve med en forældre der drikker, men som også rummer håb og styrke. Læs som e-bog.


Venus Fluefanger af Camilla Wandahl
Alex er ved at gå ud af skolen – han kommer der i hvert fald ikke mere. Og det gør hans veninde Isa næsten heller ikke. I stedet sidder de derhjemme og farver hår,  lægger makeup og neglelak på hinanden. Alex føler sig ikke tilpas i sin egen krop og det går ud over forholdet til moren, der vil have ham i gang med noget. Han føler han sig fordømt af alt og alle, fordi han er forvirret over hvem han selv er. En dag finder han en hjemmeside, hvor en transkønnet beskriver sin forvandling fra mand til kvinde, og den side bringer ham i kontakt med en anden person, som begynder at få Alex til at acceptere, at det er i orden at være forvirret. En letlæst ungdomsbog om køn, venskab og at finde sig selv. Læs den som e-bog.


SPQR Fra Jupitorlejrens hemmelige arkiv - En probatios dagbog af Rick Riodan
Halvguden Claudia er ny rekrut i jupiterlejren og skriver dagbog om sit spændende liv i lejren med de andre halvguder. I lejren sker der mærkelige og uforklarlige ting som sætter den i stor fare for undergang, og prætorerne mistænker Claudia for at være en medskyldig. Bogen er med sit friske og humoristiske sprog eget til oplæsning fra 8 år og til selvlæsning fra ca. 10 år, og den giver et fin start på Riodans mange andre bøger om mytologier og guder. Bag i bogen er der en liste med ordforklaringer til ukendte begreber så som probatios, legionærer og prætorer. Link til e-bog nederst.

 

 

Materialer