Hvad skal jeg læse? Inspiration for dig der går i 6. og 7. klasse

29.03.21
Mangler du ideer til hvad du skal læse? Så find inspiration i denne liste over bøger for en hver smag. Uanset om du er til realistiske fortællinger om dem der kæmper for miljøet eller mod svær opvækst. Er til historier der tager dig med tilbage i tiden til nazisterne i Argentina under 2. verdenskrig eller til Trediveårskrigen. Måske er du mest til bøger om venskaber og kærlighed, eller også de lidt sjove. Du kan også læse om virkelig personer som Jada eller om pigen der sejlede jorden rundt helt alene. Find bøgerne herunder.

K-Pop Confidential af Stephan Lee

Candace er en stille og pligtopfyldende koreansk-amerikansk teenager. Hun får en eftertragtet elevplads på et k-pop træningsakademi i Korea. Nu starter den hårde træning og kampen om at blive valgt til en ny k-popgruppe. K-Pop Confidential er god og underholdende læsning for alle, uanset om man er fan af K-Pop eller ej.

Stormflod af Eva Munk

Stormflod er 1. bind i serien "Grøn klode". Tenna på 14 år går op i miljø og bæredygtighed, men føler sig alene med det. I gruppen @grønklode finder hun fællesskab og modet til at stå ved sine egne holdninger. Det er en realistisk bog om klima og om at brænde for en sag, og om ensomhed og venskaber. 

Jeg tæller mine skridt af Anne Sofie Hammer

I "Jeg tæller min skridt" bor Merle sammen med sin mor, der er alkoholiker. En aften går Merles mor på værtshus, men hun kommer ikke hjem igen. Merle prøver på at finde sin mor på byens værtshuse, men da det ikke lykkedes, beslutter hun sig for at finde sin far. En gribende historie om hvordan det er at leve med en forældre, der drikker. Men også en historie som rummer håb og styrke. 

Magtens magneter af Anders Molin

Sammen med sin nye ven Absalon. finder Jonas to underlige og meget kraftfulde magneter. De viser sig at være en del af et farligt våben. Inden drengene ved af det, bliver de jagtet af mænd i sorte biler, der vil have fat på magneterne. Man bliver hurtig revet med i denne spændingsroman der trækker tråde tilbage til Tredieårskrigen og samtidigt involverer et stort medicinalfirma i nutiden.

Jagten på nazisternes guld: Bariloche, Argentina af Anne Sofie Hammer og Lise Bistrup

15-årige Anton ved at hans oldefar var frihedskæmper. Men på et ophold i Argentina drages han pludselig i tvivl, da en ubehagelig, nazirelateret familie viser interesse for ham. Måske er det fordi Anton besidder viden om en skjult guldskat? Underholdende og hæsblæsende historisk spændingsroman.

Fortidens port af Trine Appel

Efter at skolen er brændt, forsvinder Marks tvillingebror Ivan. Mark er nødt til at sætte alt ind på at få sin bror hjem igen. Mystiske ting begynder at ske, og noget kunne tyde på, at Ivans forsvinden har forbindelse til drabet på en dansk konge for over 700 år siden. En spændende fantasyroman. Der kommer to bind mere i serien.

Som landet lå af Lars-Henrik Olsen

Første bind i en serie om  Svend, der et ensomt liv som hyrdedreng i en landsby i Nordsjælland. Han beslutter sig for at tage med på Kong Valdemars hærtogt til Estland. En vedkommende og realistisk historisk serie om livet i 1200-tallet. Bind 2 hedder Skjult af skoven og bind 3 hedder Ravnens skrig

En af os lyver af Karen M. McManus

Fem high school-elever i eftersidning, kun fire kommer ud i live. Alle har set, at ingen af de andre har gjort det, men hver især har de hemmeligheder, som de vil gøre alt for at holde skjult. Simon stod bag en app med sladder, og efter hans død bliver deres hemmeligheder alligevel offentliggjort. Hvordan hænger det sammen? 

En af os dræber er en selvstændig fortsættelse og ligeledes virkelig spændende.

Alene jorden rundt: den utrolige historie om Laura Dekker af Line Friis Frederiksen

Som 14-årig sejlede den hollandske pige Laura Dekker  jorden rundt helt alene på 518 dage. 

Tilhørende serien Vild viden til børn og unge om seje persoligheder der oplever og opnår utrolige ting.
 

Skamløs af Pénélope Bagieu

I ”Skamløs” tegner og fortæller Pénélope Bagieu om rebelske kvinder, som har formet verdenshistorien. Læs den og bliv inspiret til selv at følge dine drømme!
 

Jada af Maja Plesner

Læs om Jadas liv og karriere og hendes kamp for at få lov til at være sig selv

Perfekt vejr til smerte af  Åsa Asptjärn

Musikeren David er Bims største idol, og da han en morgen står i Bims mors nye lejlighed iført morgenkåbe og laver morgenmad, går Bim i panik. Humoristisk bog om små hvide løgne, en bunke forviklinger og venskab.
 

Hjernenedsmeltning af Steffan Cederborg

Hjernenedsmeltning af en selvstændig fortsættelse af Hjernepunktering om Leo der er ramt af puberteten og oplever alverdens pinligheder og forviklinger. Til stor underholdning for læserne. 

Ingen venner, hvad nu? af StineStregen

Serien om Mynte er en rigtig fin og underholdelse beskrivelse af livet som teenager, med de skønneste illustrationer. 

Kærlighed og klimakrise: ( - eller sådan redder du ikke verden) af Trine Bundsgaard

Tilde og hendes veninder, Lucca og Ofelia beslutter, de vil gøre noget for klimaet, men opdager, at de er uenige om, hvordan det skal gøres.  Kan man f.eks. tillade sig at købe nyt tøj i stedet for at gå til klimademonstration? Sød og hyggelig serie om hverdagsproblemer og veninder.

 

Olgas hemmelige Coronadagbog: min ærlige historie om dengang skolen lukkede og jeg fik nok af min egen familie af Karin Heulin

Da Danmark er ramt af corona, bliver Olga på 12 år lukket inde med sin pinlige familie. I sin dagbog beskriver Olga mange komiske situationer, som mange kan genkende og grine af. En herlig bog. 

Mig og Dylan Walker af Anne Sofie Hammer

Malthe går i 9. klasse og gør hele tiden alt forkert. Især når det handler om piger. Det er bare så pinligt og akavet for ham. Malthe bestemmer sig for at lade som om han er bøsse for at finde ud af hvordan man snakker med piger. Men det er måske ikke den bedste plan...

Morris Mohlin som levende skydeskive af Maria Frensborg

Dette er 2. bind om Morris der har det med at rode sig ud i problemer.  Han får det svært, da skolens bølle tvinger ham til at gemme en pose hvidt pulver. Samtidig lider Morris af kærestesorg. Sjov ungdomsbog. 

Bind 1. hedder Morris Mohlin på iskold mission

 

Gigis fortjællinger fra blokken

Drengene fra Gigis har altid haft svært ved at finde bøger, som de gad at læse, så nu har de selv skrevet en. Det er fire skæve og humoristiske historier, der handler om hvor galt det kan gå, hvis man prøver at være en anden, end den man i virkeligheden er. Bogen findes også som lydbog på eReolenGo! hvor Gigis selv læser op.