KUM shortliste til forfatterpris
frise KUM

Kulturministeriets børnebogspriser

04.03.21
15 nye bøger, der er i spil til at blive nomineret til årets Kulturministeriums børnebogspriser.

To prisudvalgs shortliste til Kulturministeriets børnebogspriser.
Hvert år uddeler Kulturministeriet en Forfatterpris og en Illustratorpris for årets bedste børne- og ungdomsbøger, og de to prisudvalg har til opgave at vurdere, hvilke bøger der er blandt årets mest bemærkelsesværdige bøger til børn og unge.
Forfatterprisudvalget skriver, at "Værkerne viser stor originalitet i forhold til emne, stil og målgruppe, og de dækker både helt aktuelle og eviggyldige temaer som klima, køn og kærlighed. Der findes alvor og indlevelse i skildringerne af sårbare børn og unge, og der er afvæbnende humor i mødet med livets absurditeter. Sproget er billedrigt og nyskabende, hvad enten det drejer sig om konkret poesi om fugle eller prosa om fiktive fortider og fremtider.”

Illustratorprisudvalget skriver, at: ”Der er stor diversitet i de visuelle udtryk på den børnelitterære scene, og årets mange billedbøger rummer både stramme, grafiske layouts, avantgardistiske farveflader, retro-looks, monstrøse detaljer og karikaturer. At tegneserien og den grafiske roman har fået mere og mere plads i den visuelle børne- og ungdomslitteratur afspejles også i årets shortliste. Der skabes billeder af børn og unges skrækfantasier og ønskeforestillinger, både de klassiske mareridt og de mere klimaorienterede af slagsen samt de skøre og emanciperende forestillinger.”

Du kan læse mere om priserne her

Materialer