Malene Sølvsten

02.11.18
Vinder af Edvard P. prisen 2018

De ansatte på landets biblioteker har stemt og vinderen af æren og de 50.000 kr. tilfalder forfatter Malene Sølvsten. Motiveringstalen for prisvinderen blev holdt af litteraturhistoriker og bibliotekar Gitte Højmark:

”Malene Sølvsten har en evne til at koble nutidens danske ungdomslitteratur med sin barske virkelighed, sammen med fantasyens eskapisme og glimt af håb. Med udgangspunkt i nordiske sagn og fortællinger spinder hun en ny form for fantasyhistorier frem. Her møder vi kræfter større end os selv og det gode og onde er et flydende begreb. Trilogien Ravnenes hvisken hæver sig fra at være en god fantasyfortælling, til at blive god litteratur” sagde Gitte Højmark blandt andet ved prisoverrækkelsen.

Edvard Pedersens Biblioteksfond er en selvejende institution, der har til formål at støtte dansk biblioteksvæsen. Hvert år støtter Fonden for eksempel forsøgsvirksomhed, undersøgelser af særlige områder af dansk biblioteksvæsen, stipendier til studierejser, samt udgivelse af bøger og andre relevante materialer. Yderligere oplysninger om Fonden findes på edvardp.dk

Materialer