Smittende læseglæde

08.01.22
Ida og Maja går i niende klasse og er begge vilde med at læse bøger. Her er anbefalinger af deres seneste læseoplevelser.

Normale mennesker
Normale mennesker

Fortællingen om Marianne og Connell er så utrolig virkelig, og giver én et indblik i, et normalt menneskes liv.
Deres historie starter på gymnasiet i den lille by de bor i. Connell er meget populær, men Marianne er ikke. Marianne er meget velhavende, og det er Connell ikke. Connells mor, arbejder som Mariannes mors rengøringsdame, så han tilbringer meget tid hjemme hos Marianne, og på den måde lærer de to hinanden at kende. 
Efter gymnasiet, tager de begge afsted på en videregående uddannelse, hvor de ser meget mere til hinanden, og bygger videre på deres forhold, og følger hinanden gennem livet.
De får nye venner, nye interesser, og nye partnere. Men kun sammen føler de sig trygge nok, til at være dem selv.
Bogen sætter livet i perspektiv og fokuserer på vigtige, tunge og tragiske emner. 
Forfatteren Sally Rooney har en ekstraordinær måde at formulere sig på. Det er en bog man ikke vil misse.
 

Aristoteles & Dante opdager universets hemmeligheder

Denne bog er en smuk og rørende fortælling om to drenge, og hvordan de sammen hjælper hinanden med at finde vejen gennem livets mange udfordringer. Sammen vokser de fra drenge til unge mænd og finder deres plads i denne verden. Sammen håndterer de familie, sorg, teenagelivet, identitet, det at være mexicaner i USA i 80’erne og den smukke poetiske verden. De kigger på stjerner sammen og finder på deres egne regler. 
Over tiden finder Aristoteles og Dante dog ud af at deres venskab bærer på noget mere. Men seksualitet og kærlighed er svært at finde ud af. Især når alle ikke er lige accepterende.  
Historien bærer på smukke og ægte forhold mellem karaktererne, og finder ægte følelser frem som læsere kan relatere til og som rammer lige i hjertet. 
Aristoteles og Dante bliver venner en sommer, og fra sommer til sommer vokser de som mennesker.