Smittende læseglæde

29.04.22
Ida og Maja går i niende klasse og er begge vilde med at læse bøger. Her er anbefalinger af deres seneste læseoplevelser.

9. november 
Efter en voldsom brand, udstyret med smertefulde ar, sættes meget af Fallons liv på stop. Hendes skuespiller karriere, hendes kærlighedsliv og hendes glæde. Men efter at den aspirerende forfatter Ben tilfældigvis kommer hende til undsætning ved et skænderi med hendes far, og lader som om han er hendes kæreste, vendes det hele på hovedet. 

Fallon ender med at tilbringe en hel dag sammen med ham, før hun rejser til New York for at forfølge hendes skuespillerdrøm. Aftenen ender med ungdommelige følelser og efter at de ser den tydelige flamme imellem dem, beslutter de at mødes hvert eneste år, samme dato, 9 november, uden at have kontakt i mellemtiden. Hun bliver den inspiration han har manglet til sine romaner, og han hjælper hende med at acceptere og elske sig selv. For hvert år vokser de tættere, men glider også længere fra hinanden, da en voldsom sandhed pludselig kommer frem i lyset. 

Denne bog er en historie værdig det store lærred. Fallon og Bens historie føles så ægte, at man næsten kan mærke den i sine knogler, hver en sorg og hver en glæde. Karaktererne føles ægte og relaterbare, familieforholdene kommer tæt på virkeligheden og er fyldt med realistiske følelser og problemstillinger. Man fryder sig over hver gang de genforenes den 9. november, og hvordan deres kærlighed blomstrer på en ukonventionel, men smuk måde. Og sidst men ikke mindst, ens hjerte knuser når det værst tænkelige sker ud af det blå. Udstyret med Colleen Hoover’s flydende skrivestil, er det en fryd for sindet. 
 

Hvor flodkrebsene synger
I bogen 'Hvor flodkrebsene synger', følger man en ung pige, Kya, fra hun er helt lille, til hun er en gammel dame. Hun vokser op ude i marsken i 1950'erne, hvor folk har mange fordomme om hende og hendes associationer. Hun er en stærk pige som lærer at klare sig selv, da hendes familie så småt begynder at forlade hende. Hun møder en dreng, lidt ældre end hende selv, og hun forelsker sig i ham. Han er en sød sjæl som lærer hende at læse og støtter hende gennem livet. Hun bliver gennem årene utrolig klog på biologi og marskens biodiversitet. Men som en ung kvinde møder hun også en anden dreng, en der ikke kan forstå et nej, og som ikke kun kan have én kvinde i sit liv. 
Kya lærer gennem alle disse år hvor onde mennesker kan være, og hvordan de kan bryde deres løfter. Men også hvor hun kan søge hjælp og hvem hendes rigtige familie er.
I denne bog følger man ikke blot Kya og hendes liv, men også et mord der foregår i fremtiden. Jo ældre Kya bliver, jo tættere på kommer vi på at opklare mordet og finde den skyldige i den unge mands uheldige død.
Bogen kan godt føles lidt tung, men mordet, spændingen, og plot twistet, giver den liv. Kya lever et utroligt liv, men også et sørgeligt et. Dog får hun det bedste ud af det, og tager intet for givet. En lærerig bog, lige til bogklubberne og til dem der holder af en god retssag.


 

 

Materialer