Liv på Spil af Søren Jessen

Tips til de store

28.04.20
Savner du skolen, klassekammeraterne, at hænge ud med vennerne og måske gå til fester? Bare rolig, den tid kommer igen! Men for at du ikke skal gå helt i spåner af kedsomhed eller over irriterende forældre inden da, giver vi her nogle af vores bedste anbefalinger til gratis underholdning.

Er du vild med at game?

Brokker dine forældre sig over at du gamer for meget? Så imponér dem ved at kode dit eget spil. Her i denne oversigt finder du programmer og masser af tutorials til at komme i gang.  Du kan eventuelt supplere med denne bog der giver en grundlæggende indførsel i kodning.

Du kan selvfølgelig også vælge at hygge dig med en god bog, og så er det oplagt at læse "Liv på spil", der er en spændende historie om gameren Mads, der får fingrende i et computerspil, der viser sig at være uhyggeligt livagtig.

Læs en bog

Der findes nogle seriøst gode bøger på eReolen, som du kan høre som lydbøger eller læse som e-bøger på en tablet. Bare brug dit bibliotekslogin. Mig og Dylan Walker er en drøngod bog om venskab og romantik for drenge og piger. Her komme du både til at krumme tæer og grine højt undervejs.
 

I Fangirl skriver hovedpersonen Cath fanfiction om en Harry Potter-lignende figur, Simon Snow. Imens hun prøver at finde sin plads i college, hvilket kan være svært, når man ikke er ligeså udadvendt som sin tvillingesøster. Cath lever lidt sit liv på internettet, og de er vi vist mange, der kan relatere til for tiden.

Og hvis du vil hygge dig med en af de mest populære YA (young adult) bøger, så ligger En flænge i himlen både som e-bog og lydbog på eReolen.

Lær at strikke

Det er blevet in at strikke og hvis du også vil med på den trend, så er der hjælp til at komme i gang med bogen "Lær at strikke" på eReolen.

Og det er slet ikke så svært! Se bare Oh Land og Joey Moe.

Eller start i strikkeskole – der findes masser af gode strikketutorials på youtube.

Harry Potter

Mens du strikker, løber en tur eller laver noget andet kan du lytte til den fantastiske fortælling om Harry Potter.  Lige nu kan du hente første bind i serien "Harry Potter og de vises sten" på dansk, engelsk og mange andre sprog på. Du kan også vælge at downloade den som Ebog hvis du foretrækker det.

Er Harry Potters magiske univers lige dig kan du dykke ned i ”Harry Potter at home hub” med quizzer, puslespil og  ideer til alle mulige kreative aktiviteter indenfor Harry Potter universet.

Harry Pottcast er til dig, der ikke kan få nok af Harry Potter. Her dykker værterne Nanna og Amalie ned i karaktererne, temaerne og andre interessante ting, kapitel for kapital.

Film

Hvis du har set alt på Netflix, er der hjælp at hente. På filmstriben ligger der det guld, du ikke vidste du havde brug for.

Se f.eks. kultklassikeren Fucking Åmål der er fyldt med 90’er øjenbryn og tanktoppe, følelsen af desperation ved at være fanget i en kedelig lille by, og en fuckfinger til forældre, venner og skolers forventninger til hvem man skal være, eller skal forelske sig i.

Nyheder

Hvis du gerne vil følge med i nyhederne, så er der fri adgang til Børneavisen og unge-avisen Seismo, som du kan læse med uni-login.

Sidst men ikke mindst går vores anbefalinger til disse super gode videoer til aktiviteter, og tilgange til at håndtere krisen på, med kendte danskere. F.eks. Lær at være dig selv med Abdel Aziz, lær at lave flødeboller med Liv Martine, kreativitet med Lakserytteren eller tegn noget sjovt med Anders Morgenthaler.

Kærlig hilsen børne- og ungebibliotekarerne Helle og Katrine, og Billie Eilish.