Unge skrev om krig, fremtid og nærvær

12.08.19
Årets forfatterskole udklækkede nye talenter

For 10. gang afholdt Furesø bibliotekerne Forfatterskole. Otte dejlige piger og to friske drenge brugte sidste uge på at skrive noveller over temaet “sammen”. Novellerne bliver samlet i en bog, der udkommer senere på efteråret, og derefter kan lånes på kommunens biblioteker og skolebiblioteker.

- Der var en fantastisk stemning og energi på Forfatterskolen. De unge er så søde og flittige, og de knokler og hygger sig. Der blev skrevet ti helt forskellige noveller i år. Der er to, der foregår under 2. verdenskrig, og der er dem, der har skrevet bud på fortællinger i fremtiden, og en har levet sig ind i New York 1921. Der er også fortællinger fra vores tid, og de handler begge om det manglende nærvær fra de voksne. Det er nok værd at tænke dybere over, siger Camille Blomst fra biblioteket, der har coachet de unge hele ugen.

-Jeg har været rundt og snakke med dem på skift hele ugen for at høre, hvor de er kommet til, om de er gået i stå, mangler ord og så videre, og jeg fik frivillig hjælp af den tidligere forfatterskoleelev Julie Bach Nielsen fra Farum, Hun har deltaget i Forfatterskolen, siden hun var 12 og er nu blevet student med et mesterligt snit. Alligevel tog hun sig tid til at komme og være med. Den ene dag medbragte hun endda sin kvikke fætter, der også har været med på bibliotekets skriveværksted for flere år siden. Han er også lige blevet superstudent, men havde lyst til at komme og lege med ord, fortæller Camille Blomst, der nu skal redigere novellerne og samle dem til en udgivelse.