”På billedet ses de 10 nominerede til Læsernes bogpris 2021: Birgithe Kosović (foto: Emma Line Holm Sejersen), Henning Jensen (foto: Robin Skjoldborg), Iben Mondrup (foto: Les Kaner), Ida Jessen (foto: Mads Teglers), Jesper Stein (foto: Klaus Holsting)

Her er de nominerede til Læsernes Bogpris 2021

24.03.21
Stem og vind

Ti danske titler er nomineret til Læsernes Bogpris - både fag- og skønlitteratur, som i de kommende uger vil være i kapløb om læsernes anerkendelse og præmiesummen. Du kan være med til at bestemme, hvem vinderen skal være. Fælles for de nominerede bøger er, at det er bøger, som læserne har hevet ned fra hylderne og læst og diskuteret i årets løb, fordi de behandler livsnære tematikker. Det er bøger, som har en særlig nerve, i flere tilfælde med rod i forfatternes egne smertepunkter, men skrevet i en form, så de gøres almene. Der er smerte med litterær elegance, så læseren kan mærke de voldsomme livserfaringer og få et nyt blik på psykisk sårbarhed, skilsmisse, alkoholisme, overgreb, adoption og forholdet mellem forældre og børn.

De 10 nominerede er:
•    Søren R. Fauth: Moloch – en fortælling om mit raseri. Læs mere her
•    Lone Frank: Størst af alt - om kærlighedens natur. Læs mere her
•    Henning Jensen: Gennem glasvæggen. Læs mere her
•    Ida Jessen: Kaptajnen og Ann Barbara. Læs mere her
•    Birgithe Kosovic: Det, du ikke vil vide. Læs mere her
•    Iben Mondrup: Tabita. Læs mere her
•    Stine Pilgaard: Meter i sekundet. Læs mere her
•    Olga Ravn: Mit arbejde. Læs mere her
•    Jesper Stein: Rampen. Læs mere her
•    Karoline Stjernfelt: I morgen bliver bedre – Dronningen. Læs mere her

Du kan reservere værkerne nederst på siden - men forvent lidt ventetid. En del af dem findes dog som ebog eller lydbog  - så du kan med fordel undersøge om titlen findes på eReolen.

”Læsernes Bogpris skal uddeles for 18. gang, og er nu en ren bibliotekspris. Hvem vinderen skal være, afgøres som altid af landets største ekspertgruppe, nemlig læserne” fortæller formand for Danmarks Biblioteksforening, Steen Bording Andersen (A), som også er kulturudvalgsformand i Aarhus. ”Vi glæder os til at se hvilken af de 10 nominerede bøger der løber med æren og de 50.000 kr., for det forgangne år har mere end nogensinde været et læseår. Corona og nedlukning har betydet, at flere end normalt har haft tid og lyst til at begive sig ud i litteraturens forunderlige verden. Det kan vi se på de voldsomt forøgede udlånstal fra bibliotekernes digitale tjenester som f.eks. eReolen, ligesom vi kan mærke folks sult efter litteratur på de mange ønsker til en snarlig genåbning af bibliotekerne, som vi hele tiden modtager.”

Vinderen afsløres på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2021, som afvikles online den 8. april. Læsernes Bogpris 2021 uddeles af Danmarks Biblioteksforening sammen med de danske folkebiblioteker. Særlige samarbejdspartnere er Litteratursiden.dk, eReolen og Ordkraft.

Stem på din favorit  HER

Materialer