Oplysning til folket i det digitale mørke

07.12.18
Fantastisk biblioteksfilm

Denne anbefaling er måske lidt nørdet, og vi er jo nok en smule farvede af vores profession og arbejdsplads. MEN vi må bare anbefale jer at tage ind og se denne film, som vises i Cinemateket den kommende tid.

Den 88-årige Wiseman er amerikansk dokumentarfilms grand old man, og han er med sit fænomenale kameranærvær, rolige indtrængen og personlige diskrete tilbagetrukkethed et veritabelt modstykke til Michael Moore. Men ikke mindre engageret! 

Filmen er en maratonrundvisning i New Yorks halvt kommunalt, halvt privat finansierede folkebiblioteksvæsen med over 90 filialer og en mangfoldighed af uundværlig indsats for oplysning og fællesskab. Foruden alment udlån bl.a. indlæsning af lydbøger, fremstilling af braillebøger til blinde, digitalisering af (forhåbentlig alle) bibliotekets bøger, infocentral for arbejds- eller hjemløse, dansetimer for pensionister, foredrag, koncerter...tilbydes computerassistance til de mange, der lever i digitalt mørke.

60-70 millioner amerikanere, heraf 3 millioner newyorkere (gamle, analfabeter m.v.), befinder sig i »digitalt mørke«.

New York Public Library er et af verdens største biblioteker. Det har 92 afdelinger på Manhattan, Bronx og Staten Island og modtager hvert år over 30 millioner online-besøgende. Her møder folk op for at søge viden, diskutere, læse og lytte. Wisemans opmærksomme kamera er som altid fluen på væggen, både i læsesalene og i administrationen, og hans blik for detaljen er lige så skarpt som hans kærlighed til de medvirkende er stor.

Billetter her