Kvinde der kigger til siden
Læsekompas

Revolution i litteraturens verden: Bøgernes Netflix er kommet

09.08.20
​​​​​​​Synes du, det er svært at finde bøger, der minder om dine yndlingsbøger? Kæmper du med at briste boblen og finde inspiration andre steder, end du plejer? Læsekompasset er svaret på alle dine kvaler.

Læsekompasset er en ny hjemmeside, der hjælper dig med at finde lige den bog, du har lyst til at læse. Du kan prøve det via dette link: www.laesekompas.dk - du kan fx starte med at lede efter din næste læseoplevelse i de inspirationsbånd, der ligger på forsiden. Når en bog ser interessant ud, trykker du blot på ”Minder om”-knappen, og så foreslår hjemmesiden en række titler, der minder om bogen. Derefter kan du trykke ”Minder om” på en ny bog, og sådan kan du blive ved hele dagen. Læsekompasset fungerer grundlæggende som Netflix. En lang række bibliotekarer, lektører og superlæsere har mikrotagget tusindvis af bøger, så hver enkelt bog har fået en masse beskrivende metadata. Fx har bogen ”Oplyst” af Tara Westover fået følgende mikrotags: Inspirerende, gribende, skæbnesvanger, forældre-barn-forholdet, familien, identitet, overlevelse, bjerge. Nederst på denne side, kan du se, hvilke bøger Læsekompasset synes "minder om" Oplyst!

Der er mange smarte funktioner på Læsekompasset, og det kan betale sig at bruge en halv time på at lege med det. Du kan fx søge direkte på titler, du kender. Læsekompasset vil så foreslå bøger, der minder om. Du kan også selv sammensætte en søgning ved at skrive direkte i søgefeltet. Du kan også skærpe din søgning ved at vælge beskrivende søgeord fra listerne: Stemning, Tempo, Længde, Univers, Fortællerstemme, Sprog, Skrivestil og Handlingens tid.

God fornøjelse!

Materialer