Talebobler med coronavirus der bliver fanget af et net

Fortæl os om dit liv under coronakrisen 

11.05.20
Det Kgl. Bibliotek har brug for din historie

Hjælp os med at indsamle materiale om coronakrisen på internettet og fortæl os om dit liv og din hverdag under nedlukningen af Danmark

Tip os om info på internettet

Du ved det måske ikke, men Det Kgl. Bibliotek har ansvaret for at indsamle den danske del af internettet, så eftertiden også kan se, hvad vi lavede tilbage i 2020. Når der sker noget særligt, som den pandemi, der i øjeblikket dominerer overskrifterne både i aviser og på nettet, så stiller vi skarpt og intensiverer indsamlingen. Vi har derfor brug for din hjælp med tips om steder på internettet, der fortæller danskerne om coronakrisen. Det kan fx være:

  • danske sider om coronakrisen i Danmark (men IKKE artikler og temasektioner fra danske nyhedsmedier).
  • udenlandske sider om coronakrisen i og vedrørende Danmark 
  • offentlige posts/grupper på sociale medier med dansk relateret indhold til coronakrisen

Fortæl os om dit liv under coronakrisen

Vi har også brug for din hjælp til at indsamle viden om dit liv og din hverdag under coronakrisen. Sammen med Nationalmuseet indsamler vi dine fortællinger, billeder og små film fra hverdagen. Vi har især fokus på dagliglivets kultur og ønsker at få dokumenteret, hvordan almindelige menneskers hverdagsliv og samvær foregår i en situation, hvor rammerne for hverdagen er voldsomt forandrede. Det gælder fx, hvad der sker, når kalenderen pludselig tømmes og en stor del af vores sociale liv – måske – foregår online. Det gælder sygdoms- og sundhedsforståelser, og det gælder ikke mindst de traditioner og ritualer, der må gentænkes, fordi vi skal være sammen hver for sig. Hvad sker der med fødselsdage og påskefrokoster, når vi skal holde dem på nye måder, og hvad betyder det for vores forhold til hinanden?  

Hent spørgeskemaet og begynd allerede nu at skrive om dit liv og tanker. Fra midt i april kan du uploade dit bidrag til Nationalmuseet. 

Alle fortællingerne bevares hos Nationalmuseet, men de bliver stillet til rådighed for forskning.

Læs mere her