Filmcentralen

Gode filmoplevelser for alle aldre

19.01.21
Flere hundrede film ligger frit tilgængeligt på Filmcentralen.

De danske folkebibliotekers online filmservice Filmstriben er populær, og ofte løber man tør for mulige lån i en tid, hvor man har allermest brug for at trække et tæppe over hovedet, og se en god film. Men heldigvis er der endnu en mulighed for at se levende billeder via biblioteket, nemlig på Filmcentralen, som er Det Danske Filminstituts streamingtjeneste. Flere hundrede film ligger frit tilgængeligt på Filmcentralen / For Alle. Gå ind under ’se film’ og afgræns til ’se film på Filmcentralen’, så kan du gå på opdagelse i udvalget af kortfilm og dokumentarfilm, som du kan se uden at skulle logge på.

Gå på opdagelse her 

Tre billedstærke dokumentarer

Højt skum: Højt skum er en absolut bedårende og underfundigt fortalt dokumentar om den navnkundige Robert Storm Petersen, en af dansk kunsts mest finurlige hjerner. Maler, tegner, forfatter, skuespiller… og slagter. Filmen fortælles af Peter og Ping, den hyggelige tegneserie-duo opfundet af Storm P, og de tager seeren med på en rejse fyldt med anekdoter og nye og gamle filmklip, der giver et godt billede af den muntre maler, der skam også havde en alvorlig side. Han kom nemlig til den erkendelse, at det bedste våben mod tidens fortrædeligheder var kunst og humor. Filmen kan både ses af børn og voksne, og gerne sammen.
Se filmen Højt skum online på Filmcentralen

Fotografi: Denne fine dokumentar stiller det for fotografer så store spørgsmål, ”hvad er et godt fotografi?” Fire hæderkronede fotografer fortæller om deres tilgang til en metier, der har så utrolig mange udtryk, for er der overhovedet et facit på hvad et godt fotografi er? Brug 35 minutter på denne film, måske bliver du klogere.
Se filmen Fotografi online på Filmcentralen

7 mill HK - en film om Burmeister & Wain: Dette er historien om det nu hedengangne skibsværft Burmeister & Wain, der i sin storhedstid var et af verdens vigtigste skibsværfter. Filmen er fra 1943, og er instrueret af Theodor Christensen, en af dansk dokumentarfilms pionerer- og mestre. Stilen er patosbelagt, fortalt i en pulserende rytme, hvor der leges og eksperimenteres med både billeder, lyd og musik. Filmen er en tidsrejse til et andet Danmark, og er en både æstetisk og kunstnerisk nydelse. Filmen er i sort/hvid. 
Se filmen 7 mill hk – en film om Burmeister & Wain online på Filmcentralen

Oprindeligt skrevet af Peter Søholm Simonsen, Aalborg Bibliotekerne.

Tags