Foto: Unsplash

Grøn fællesspisning

08.03.23
Deltag i Klimabevægelsen Furesø's klimacafé

Kom til gratis grøn fællesspisning fredag den 31.3 på Stavnsholtskolen kl. 17-19 (i skolekøkkenet)

Klimabevægelsen Furesø arrangerer endnu en klimacafé med formålet at møde andre klimainteresserede, få mulighed for at dele erfaringer og viden - og få en snak om klimarelevante emner. Denne gang bliver arrangementet afholdt som en grøn fællesspisning, hvor vi med hjælp fra professionelt køkkenpersonale færdiggør et klimavenligt måltid, som køkkenpersonalet har tilrettelagt. Det vil være en familievenlig aktivitet og både store og mindre børn er meget velkomne. Temaet for klimacaféen er: Inspiration til klimavenlig mad og fødevareproduktion, og hvordan vi kan undgå madspild.

Danskernes klimaaftryk fra fødevarer er steget de sidste 10 år. Faktisk fylder aftrykket fra mad mere end vores el-, varme- og brændstofforbrug tilsammen. En anden udfordring er, at landbruget i Danmark står for 21 % af de danske udledninger, bl.a. pga. den store kødproduktion. Derudover går næsten 1/3 af al mad til spilde. Så der er virkelig potentiale for at reducere klimaaftrykket, og derfor er de tre emner relevante at snakke om, i forhold til hvordan vi kan reducere vores klimaaftryk - ved at ændre produktions- og madvaner, og fx spise mere af årstidens og de lokale råvarer. 

Så kom og få inspiration – og tag familie og/eller venner med. 
Tilmelding til arrangementet skal ske senest torsdag den 23. marts ved at sende en mail til klimacafe@outlook.dk, hvor du skriver, hvor mange I kommer og gerne alderen på de børn, der deltager.
 

Tags