Kan jeg aflevere? Reservere? Låne bøger?

15.05.20
Få svarene her

Denne side opdateres jævnligt...

SPØRGSMÅL

SVAR

Kan jeg låne bøger nu?

Ja. Du kan enten bestille en bogpose, som vi pakker for dig se hvordan her, eller du kan reservere som sædvanligt på furbib.dk, bibliotek.dk eller i biblioteks app´en.

Jeg har en reservering stående, som jeg ikke nåede at afhente før I lukkede, står den der stadig?

Ja. Hvis du har reserverede bøger stående til afhentning fra FØR Corona-lukningen, er de der stadig. Du kan hente dine reserveringer på disse tidspunkter: Farum: Mandag kl. 10-14, Tirsdag kl. 12-16 og torsdag kl. 14-18 og  Værløse: Onsdag kl. 10-14 og fredag kl. 14-18

Jeg skulle have afleveret bøger lige efter, at I lukkede. kan jeg det nu, og kommer der gebyr på? Fra mandag den 18. maj kan du aflevere materialer i de udendørs afleveringsautomater i henholdsvis Farum og Værløse eller ved at møde op på afhentningsstederne for bogposer. Se åbningstiderne for dette nederst på siden. Der løber ikke gebyrer på, så du har god tid til at aflevere.
Kan jeg reservere materialer nu? Ja. Fra mandag den 18.maj kan du igen reservere på sædvanlig vis på furbib.dk , bibliotek.dk og på biblioteket app´en.
Hvad er jeres åbningstid egentlig? Der vil IKKE blive adgang for borgere på nogen af Furesøs biblioteker endnu. Åbningstiderne her på hjemmesiden vil derfor fortsat stå som LUKKET.
Kan jeg låne blade og tidsskrifter, der er udkommet, mens I har haft lukket, med hjem?

Ja. Tidsskrifter kan også reserveres fra her på furbib.dk fra den 18.maj.

Kan jeg selv lukke mig ind på biblioteket, når der ikke er personale?  Nej, der er helt lukket for den selvbetjente tid på alle tre biblioteker.
Hvilke forholdsregler har I taget i forhold til smittefaren? Ved afhentningstederne følger vi de officielle regler med afstand, vask af hænder, rengøring og sprit.
Hvornår åbner I igen – sådan rigtigt?  Det ved vi ikke. Det afhænger af Folketinget og de lokale forhold i Furesø Kommune. Følg med her på hjemmesiden og på vores Facebook.
Jeg skal afhente en bogpose eller reserverede materialer, hvor og hvornår kan jeg det? Du kan hente på enten Farum eller Værløse Bibliotek i nedenstående tidsrum. Men du modtager en mail fra os med retningslinjer, når din bogpose er klar.
Afhentningstider i Farum. Følg skilte fra hovedindgangen til Farum Kulturhus. Mandag kl. 10-14, Tirsdag kl. 12-16 og torsdag kl. 14-18
Afhentningstider i Værløse. Følg skilte fra p-pladsen på bagsiden af biblioteket. Udlevering foregår ved branddør ud mod bibliotekshaven. Onsdag kl. 10-14 og fredag kl. 14-18

Hvor lang tid kan jeg låne bøgerne i bogposerne? 
 

De kan lånes i en måned – også spil og film.
Jeg skulle have afhentet en reservering på Hareskov Bibliotek, men der er lukket? Vi har flyttet de reserverede bøger fra Hareskov til Værløse Bibliotek. Her kan du afhente dem. Du skal udfylde bogposeformularen og i kommentarfeltet skriver afhentningsnummeret OG at den stod på Hareskov Bibliotek
Biblioteker i andre kommuner lader lånere komme ind. Hvorfor gør I ikke det i Furesø?

Det er rigtig, at der i fase 2 er åbnet for lån og aflevering af materialer på bibliotekerne. Men kulturhusene, som bibliotekerne ligger i, skal stadig holde lukket, og der er ikke åbnet for ophold på biblioteket. Når vi har valgt at gøre, som vi gør nu og tilbyder bogposer to go, er det altså den bedst mulige måde at komme jer borgere i møde, samtidig med vi bruger vores personaleressourcer og fysiske faciliteter bedst muligt. Vores byråd bakker op om den beslutning, som er truffet ud fra en helhedsbetragtning om, hvordan Furesø Kommune kan åbne forsvarligt op i Fase to af genåbningen af Danmark.