Udstilling om glemte ting
Udstilling om ting der falder ud af bøgerne

Læseheste har lavet udstilling - de ved det bare ikke

28.03.22
Et bogmærke er ikke bare et bogmærke. Der falder små ting ud, når bøgerne kommer tilbage til biblioteket. Se, hvad vi har samlet sammen over længere tid.

Bibliotekets lånere har været med til at lave udstilling – de ved det bare ikke 
 

Når bibliotekets lånere afleverer bøgerne, så sladrer bøgerne om, hvilken rejse de har været på. Hvis der falder en pose cafésukker ud af bogen, fortæller det, at låneren har læst bogen på café eller måske har bogen været i Rom, for der ligger bykort og metrobilletter. Det er sjovt som bibliotekar og litteraturformidler at se, at bøgerne bliver en følgesvend på lånernes færden. Og denne færden drysser genstande af sig og ender i bøgerne. Derfor ligger en ørenring eller et stykke chokolade pludseligt og er bogmærke i en bog.

Det hele startede med at litteraturformidler Ann-Lisbeth sad med en stak afleverede bøger for at låne dem ud på ny. Pludselig faldt der et ark p-piller ud af en bog, og hun kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet.
”Det gik op for mig, at alle vores bøger bliver kortvarigt adopteret af lånerne, hvor bøgerne kan være så spændende, at man læser hvert øjeblik, man kan komme til det. Og hvis man bliver afbrudt, så tager man det første det bedste som bogmærke. Måske læser man i sofaen, mens man spiser chokolade og så ender chokoladen mellem bogsiderne, eller måske læser man på toilettet, og så havner p-pillerne mellem side 42 og 43."

Lige nu kan udstillingen ses på biblioteket i Farum
Efter p-pillerne har alle på biblioteket hjulpet til med at samle alt det, der falder ud af bøgerne. Det er både sjovt for os på biblioteket at se, hvordan lånerne tager (godt) imod vores bøger og også sjovt for lånerne at se, hvad de er kommet til at aflevere sammen med bøgerne. Derfor har vi lavet en udstilling med ”bogmærkerne”. Nogle af genstandene er fotograferet og brugt som illustration på de plakater, som bibliotekets grafiker Anne har lavet til udstillingen.
Udstillingen kan ses frem til udgangen af april på biblioteket i Farum, hvorefter den bliver udstillet på biblioteket i Værløse.  
 

Tags