Biblioteket genåbner

Værløse Bibliotek er åben for besøg og bogafhentning

03.05.21
Farum bibliotek udleverer fortsat bøger gennem vinduet

Værløse Bibliotek er nu åbent mod fremvisning af coronapas, har du ikke coronapas kan du nøjes med at hente dine bøger. Åbningstiden er identisk med den før coronalukningen, men uden selvbetjeningsåbent. Det vil sige mandag og torsdag kl. 14-18 og øvrige hverdage samt lørdag kl. 10-14.

Bibliotekstilbud på to ben i Værløse
Et godt gammeldags biblioteksbesøg, hvor du selv kan gå rundt og finde bøger, læse avis og få hjælp af en bibliotekar, kræver, at du kan fremvise gyldigt coronapas på mobil eller i print. Personalet tjekker passet, og herefter får du adgang til både børne- og voksenbiblioteket, som indtil videre ikke rummer adgang til pc’er, print eller skan. Er fremvisning af coronapas ikke en mulighed, er det muligt at hente reserverede materialer på Værløse Bibliotek ved henvendelse til  personalet. Alle lånere der har automatisk afhentningssted i Værløse eller Hareskov, vil kunne hente deres reserveringer i Værløse. Hold øje med reserveringsmeddelelsen, hvor afhentningsstedet fremgår. Der bliver fælles indgang til begge services gennem caféområdet i Galaksen, så alle bedes holde god og sikker afstand i køen.

Har du børn med på Værløse bibliotek?
Børn fra 15 år skal have coronapas. Børn fra 12 år skal bære mundbind, men behøver ikke coronapas.

Farum og Hareskov Bibliotek
Farum Bibliotek har biblioteksservice med ’vinduesåbning’, hvor borgerne kan hente deres reserveringer. Hvor tidligere alle tre bibliotekers reserveringer var samlet her, gælder det nu kun for dem, der plejer at hente bøger i Farum. Åbningstiderne i Farum er mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl.12-15, onsdag kl. 15-18 og lørdag kl. 10-14.

Det selvbetjente Hareskov Bibliotek er fortsat lukket: ”Vi ved naturligvis godt, at mange bliver skuffede over ikke at kunne komme ind på biblioteket i Farum, men vi har måttet prioritere”, forklarer biblioteksleder Ricki Elsgaard, of fortsætter: "For at sikre en stabil og kontinuerlig drift er bibliotekets medarbejdere inddelt i grupper, som arbejder forskudt, så hvis en medarbejder bliver smittet med Covid-19, så er det kun de nære kollegaer, der skal i isolation. Derudover er flere af bibliotekets medarbejdere tilknyttet smitteopsporingsteamet i kommunen. I samme sekund, vi vurderer, at det ressourcemæssigt er muligt at åbne mere op, så er vi klar. Vi glæder os til at få gang i det samlede bibliotekstilbud på alle vores tre biblioteker.”.

FAQ

  • Afhentning af materialer i Farum: Åbningstiderne er mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl.12-15, onsdag kl. 15-18 og lørdag kl. 10-14. Udlånet sker udendørs gennem et vindue. Gå til hovedindgangen Farum Kulturhus, Stavnsholtvej 3 og følg skiltning til venstre langs sidebygningen. Ved det åbne vindue får du udleveret bøgerne. Husk at have dit sundhedskort klar til scanning, og bær mundbind af hensyn til personalet og andre i køen.
  • Aflevering af materialer: Du kan aflevere materialer i de udendørs automater ved indgangene til biblioteks- og kulturhusene i Farum og Værløse samt på Hareskov Bibliotek. De er åbne hele døgnet.
  • Får jeg gebyrer i denne periode? Der vil fortsat være en gebyrfri periode, så alle har mulighed for at aflevere i god ro og orden. Skulle du alligevel modtage gebyrer, så kontakt bibliotek@furesoe.dk
  • Hvordan kan jeg bruge biblioteket hjemmefra? Du kan benytte mange af bibliotekets funktioner hjemmefra. Se alle mulighederne her 
  • Brug for hjælp eller har du andre spørgsmål? Så send en mail til bibliotek@furesoe.dk eller ring til os: Værløse bibliotek tlf. 7235 4666 eller Farum bibliotek tlf. 7235 4605