COVID-19

Vi genåbner med personlige bogposer 

15.05.20
Værløse og Farum biblioteker ligger begge i kulturhusene, som ikke må genåbne endnu. Derfor tilbyder bibliotekerne nu at sammensætte personlige bogposer til børn og voksne som første skridt mod en genåbning.

Digitale udlån fra Furesøs biblioteker er eksploderet i kriseperioden. Alligevel har vi fået dejligt mange henvendelser, fordi lånerne savner de fysiske bøger, og det gør vi nu noget ved. Et enigt folketing har med genåbningens 2. fase vedtaget, at biblioteker kan åbne for lån og aflevering af materialer, mens kulturhusene fortsat skal holde lukket. Det giver en udfordring i Værløse og Farum, hvor bibliotekerne deler indgang med henholdsvis Galaksen og Farum Kulturhus. Hareskov Bibliotek bliver brugt af Hareskov Skole, og samtiddig er flere af bibliotekernes medarbejdere udlånt til ældre- og børneområdet. 

Derfor lancerer vi nu konceptet 'bogpose to go'. Voksne og børn kan udfylde en bestillingsformular, så pakker vi en personlig bogpose og giver besked, når den kan afhentes. Bogposerne kan du vælge at hente enten i Værløse eller Farum ved alternative indgange, hvor pakningen og udleveringen sker i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Det er også ved indgangene, du kan kan hente de materialer, du nu igen selv kan bestille på furbib.dk, via biblioteket-app‘en eller på bibliotek.dk. Der arbejdes på en løsning med udbringning til borgere, der ikke er i stand til at hente selv, og har du brug for hjælp, kan du også ringe til Farum Bibliotek på hverdage mellem kl. 10 og 12 på tlf: 7235 4605 Læs mere og bestil bogposer her

Digitale bøger hitter
Her på Furesø bibliotekerne var vi tidligt ude og skruede op til maksimum for adgangen til e-bøger, film og lydbøger, da alt andet lukkede ned. Og udlånet er da også eksploderet. Det begejstrer Tine Hessner (B), formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt: ”Vi var slet ikke i tvivl om, at vi ville give dette tilbud til borgerne. Når lånerne nu ikke kunne få adgang til de fysiske bøger, var her et tilbud til de litteraturhungrende, som for rigtig manges vedkommende også pludselig havde mere tid derhjemme. Nu har rigtig mange fået en positiv oplevelse med det store udvalg. Mit bud er, at borgerne måske nok har kendt til en del af bibliotekets mange elektroniske tilbud inden krisen, men slet ikke fået taget dem i brug i samme omfang som nu, hvor den lange lukkeperiode har været et helt perfekt udstillingsvindue for alt det digitale," konstaterer Tine Hessner.

Aflevering haster ikke
Furesø Bibiotekerne har lige nu 33.000 enheder som spil, bøger, musik og blade udlånt til Furesøs borgere. Får vi det hele retur på én gang, drukner vi i materialer. Derfor genåbner vi de udendørs afleveringsautomater i Farum og Værløse fra mandag den 18. maj, så du kan aflevere, når det passer dig. Men det haster ikke og der gives fortsat IKKE gebyrer på for sent afleveret materialer.