Hjælp til lektier og opgaver

Online ressourcer til din opgaveskrivning

ekurser.nu: Få hjælp til at få 12. På de danske folkebiblioteker er der adgang til mange databaser med oceaner af viden,som for eksempel alle studerende på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser kan lade sig berige af, når de skriver opgaver og projekter. Men det kan være svært at finde rundt i dem. Derfor har eKurser.nu  lavet en række kurser, der hjælper dig med at blive dygtigere til at finde kilder og pålidelige artikler i databaser og at være kritisk over for dem.

Oversigt over opgave- og studierelevante kurser fra ekurser.nu

Øvrige online ressourcer

 • Lektieronline.dk: Lektier Online tilbyder gratis online lektiehjælp for folkeskole- og gymnasieelever. Lektiehjælpen udføres af frivillige universitetsstuderende og drives af Statsbiblioteket med støtte af satspuljen og fondsmidler. Servicen har eksisteret siden 2010, og har tilbudt lektiehjælp til mere end 15.000 børn og unge med hjælp fra over 500 frivillige. Målgruppe: Folkeskoleelever og studerende på ungdomsuddannelser. Adgang: Fri adgang for folkeskoleelever. Ungdomsuddannelser skal købe adgang.
   
 • SkrivOpgave.dk: SkrivOpgave.dk er en guide til informationssøgning og opgaveskrivning. Indeholder bl.a. tips og gode råd til emnevalg, problemformulering, litteraturliste m.v. Målgruppe: Folkeskolens ældste elever og studerende på ungdomsuddannelser. Adgang: Fri adgang for alle.
   
 • Faktalink: Artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner.  Her findes artikler om alt fra sport, kultur, historie, politik, IT, trends, medier og meget mere. 
   
 • Spørg Biblioteksvagten: Her kan du få svar på: hvem er…? hvad betyder…? hvor findes …? hvornår skete …? Og en bibliotekar kan hjælpe dig med at komme i gang med emnesøgning, finde links, bøger og artikler. Du kan også få hjælpt til at finde fortolkninger af forfatterskaber samt vejledninger i, hvor du kan søge, og hvordan du kommer i gang med en opgave.
   
 • Forfatterweb: Alt om genrer, perioder og forfattere.
   
 • Bibliotek.dk: Her kan du finde al den litteratur, du skal bruge til din opgave. Her finder du også Digital Artikelservice, hvor du kan finde og bestille artikler om et emne.
   
 • Studieretningsopgaven/SRO: Her kan du læse om de forskellige opgavetyper og krav - uanset om du går på stx, htx eller hhx.
   
 • Mundtlige oplæg: Her kan du få tips til hvordan, du laver en god præsentation med brug af PowerPoint og Prezi plus et system til at give din præsentation en god rytme: Pecha Kucha.