Lektørudtalelse

Forfatter: Peter Holm Rasmussen

Kort om bogen

En introduktion til irsk whiskey, som har været i en rivende udvikling de sidste par år, og bliver stadigt mere populær. Til nybegynderen og whiskey-entusiasten, samt rejsende til Irland

Beskrivelse

I de senere år har verden fået øjnene op for den irske whiskey, der staves med et e før y'et og er kendetegnet ved sin, som oftest, tredobbelte destillation. Dette fortæller Peter Kjær, der har en baggrund hos Irish Distillers, om i en bog, der også byder på den historiske fortælling om den irske whiskey. Hertil får vi fakta om whiskeytyper, destillationsprocesser, modning, mæskning og korntyper. De forskellige destillationsapparater, kedler og fade, der bruges i fremstillingsprocessen forklares, med henvisninger til den historiske udvikling på produktionssiden. Efter en liste over irske whiskeyproducenter, får vi opskriften og historien bag irish coffee

Vurdering

Har man den mindste interesse i whiskey, er det en fantastisk lærerig bog at få i hænderne. Flot sat op og med den rette proportion mellem det nørdede og det almene, så alle kan få noget med sig. Der er kommet mange bøger om skotsk whisky de senere år, og jeg tror, at der er stor interesse for at læse mere om den irske. Også en god bog at læse, hvis man påtænker en rejse til Irland

Andre bøger om samme emne

Første bog på dansk udelukkende om irsk whiskey. I Verdens whisky, 500 af de bedste whiskyer fra hele verden og 50 whiskyer du skal smage før du dør kan du, blandt mange landes whiskyer, også læse om irsk whiskey