Lektørudtalelse

Forfatter: Carsten Güllich-Nørby

Kort om bogen

Få gode råd og tips til din privatøkonomi i denne lille lettilgængelige bog, hvor du spejler dig i de fire typer af privatøkonomiske mennesker. Er du fx i kategorien "Personer med husmoderfornuft" eller "De selvglade amatører"?

Beskrivelse

"De græske filosoffer sagde: Kend dig selv. Det giver god mening, at man begynder med at forstå sig selv, før man begynder at søge at forstå noget andet, herunder økonomi". Sådan skriver forfatterduoen i deres bog om privatøkonomi med undertitlen: "Styr på tid - penge - risiko - og dig selv." Bogen opstiller bl.a. fire typer af mennesker, når talen falder på privatøkonomi. Der er "De økonomisk uinteresserede", "Personer med husmoderfornuft", "De let misundelige" og "De selvglade amatører". Blandt de mange privatøkonomiske emner er "Hvad koster det at låne?", "Værdien af en finansiel reserve i en usikker verden", "Skal man tage studielån?", "Gaver mellem generationer" og "Velgørenhed". Der er fx også emner som "Hvad skal du leve af som pensionist?" og "De unges problem". Under sidstnævnte skriver forfatterne: "Som samfundet er indrettet i dag, lever folk for usselt som unge og for godt som ældre." Michael Møller og Niels Christian Nielsen er professorer på CBS. De har også skrevet Din økonomi

Vurdering

Forfriskende og velskrevet guide, der virkelig understreger værdien af at have en god selvindsigt inden man siger de magiske ord "på beløbet"

Andre bøger om samme emne

En anden bog er fx Plus på kontoen