For voksne

Det Jødiske køkken

Det Jødiske køkken
Foto: Colourbox
Foredrag og fingerfood
Tid
18:00 - 20:00
Pris
Foredrag inkl. mad: 75 kr.
Adresse

Farum Kulturhus
3520 Farum
Danmark

Bliv klogere på det mangfoldige jødiske køkken og de særlige spiseregler der knytter sig til at spise kosher. Kosher er en betegnelse for at fødevaren er ’ren’ og tilladt for jøder at spise eller drikke. Spise- og tilberedningsreglerne spiller en væsentlig rolle i en praktiserende jødes liv. Vi får besøg af ægteparret Charlotte og Ronen Thalmay, som begge er dybt forankret i de jødiske traditioner og de særlige madretter, som ofte knytter sig til de jødiske helligdage. 

I løbet af aftenen vil de fortælle om nogle af de kulinariske specialiteter som spises hos østeuropæiske jøder samt lidt om retter der mere knytter sig til jøder fra Mellemøsten og Nordafrika. De vil komme med personlige anekdoter om, hvilken rolle jødiske madretter spiller i deres liv i dag, og hvordan de giver disse traditioner videre til deres børn. 

Undervejs i foredraget spiser vi lette retter fra det jødiske køkken, leveret af cateringbureauet D&A Kosher Food .

Charlotte driver et incoming bureau som er specialiseret i at lave jødiske ture både for danskere og engelsktalende turister fra primært USA.

Ronen er uddannet musiker og optræder hyppigt med yiddish sang i et klezmerband som optræder med jødisk musik. 

Teatersalen, Farum Kulturhus, Onsdag 27. november kl. 18

Billetter til 75 kr. incl. et let måltid på furbib.dk