To ferniseringer i Farum med fokus på jødisk kultur
Af Kirstine

Lørdag den 3. maj 2025 åbner to udstillinger med fokus på jødisk liv og kultur i Kulturhuset i Farum: ’Blodbånd’ i Galleriet i Farum Kulturhus og ’Tråde gennem Danmarkshistorien – Fortællinger om antisemitisme’ på Immigrantmuseet.
Program | Lørdag den 3. maj
Caféscenen i Farum Kulturhus, Kulturtorvet 12, 3520 Farum
11.30 | Museumschef Cathrine Kyø Hermansen byder velkommen
11.35 | Museumsinspektør Anders Thorkilsen taler
11.40 | Musik af Singh og Goldschmidt
12.30 | Åbning og fernisering af de to særudstillinger
Om udstillingen ’Blodbånd’ i Galleriet i Farum Kulturhus
Farum Kulturhus præsenterer kunstudstillingen ’Blodbånd’ af kunsterne Augusta Alta og Pernille Egeskov. Udstillingen reflekterer over nedarvede traumer, minoriteter, antisemitisme, racisme, indvandringens historie, krig og vigtigheden af demokrati. Augusta Alta tager udgangspunkt i sin families historiske dagbog fra deres tid som modstandsfolk under 2. Verdenskrig. Pernille Egeskov undersøger spørgsmål om identitet, overlevelse og assimilation i jødernes historie.
Augusta Alta er uddannet i London og har bidraget med værker til danske kunstsamlinger og udstillet ved en lang række europæiske institutioner. Pernille Egeskov er en dansk billedkunstner, der arbejder i krydsfeltet mellem tekstil, installation og rum, ofte med fokus på krop, identitet og tidens aftryk.
- Udstillingen kan opleves 3. maj - 9. november 2025
- Rundvisning i Farum Kulturhus: 4. juni 2025 kl. 14. Gratis, men kræver tilmelding via jkfestival.dk
- Artist-Talk i Det Jødiske Kulturhus den 1. juni 2025 kl. 15.30. Gratis, kræver ikke tilmelding. Del af Jødisk Kulturfestival i Krystalgade 12, Kbh. K.
Om udstillingen ’Tråde gennem Danmarkshistorien – Fortællinger om antisemitisme’ på Immigrantmuseet
Gennem århundreder har antisemitisme løbet som en tråd gennem vores Danmarkshistorie. Tæt forbundet til omverdenens krige, økonomiske kriser, radikalisering og polarisering, og undertiden med voldsomme udfald, men også med modstand fra kongemagten, folkestyret og civilsamfundet. Udstillingen trækker tråde fra middelalderens myter til nutidens kriser og viser, hvordan antisemitisme som et fleksibelt had med talrige og ofte modstridende stereotyper er blevet næret og bekæmpet.
- Udstillingen kan opleves 3. maj - 31. oktober 2025
Om Indtryk, aftryk, udtryk
Furesø Bibliotekerne, Dansk Jødisk Museum og Immigrantmuseet har de seneste to år gennemført indsatsen Indtryk, aftryk, udtryk der har formidlet dansk-jødisk historie, kultur og liv. Indsatsen modtog en bevilling fra Slots- og Kulturstyrelsen i 2022.