Foto af Iben Mondrup
Iben Mondrup

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 kr.
Bibliotek
Target
For alle
Foredrag & debat

Iben Mondrup

27.10.20
Forfatteraften

Adoptioner af grønlandske børn til Danmark i 1960’erne er temaet i Iben Mondrups nyeste, fremragende roman, der stærkt og hjerteskærende formidler et mørkt kapitel i adoptionens historie. 
I Grønland bor den enlige og fattige Abelone med sine tre børn. Hun er hushjælp hos det danske ægtepar Eva og Berthel, der ikke selv har kunnet få børn. Barnløsheden er en konstant smerte for Eva, der heller ikke kan finde sig til rette i det kolde og mørke land. Da en tragedie tvinger Abelone i knæ, griber Eva chancen for at kunne adoptere de to yngste børn, femårige Tabita og etårige Vitus og tage dem med hjem til Danmark. Børnene skal nu finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes. Den er nemlig sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem dels to kulturer, dels alle de voksne, der skal forestille at passe på børnene. Med baggrund i sin egen opvækst i Grønland har Iben Mondrup opnået indsigt og viden om det grønlandske samfund, de grønlandsk-danske relationer, kulturforskellene og ikke mindst den storslåede natur.

Entré: 50 kr. / klubpris 40 kr.

Mulighed for fællesspisning 
Kombinér eventuelt aftenen med hyggelig fællesspisning hos "Frk. Fryd": Se mere her

OBS: Covid 19 forholdsregler
På grund af Covid 19 vil arrangementerne blive afviklet lidt anderledes, end de plejer. For at overholde de anbefalede retningslinjer, vil der være et max deltagerantal på 50 personer. Vi opfordrer til, at I ved ankomst straks finder jer en plads, og at I indtager den samme plads efter pausen. I pausen vil vi der være mulighed for at få et glas vand, og I er også velkomne til at medbringe egne drikkevarer. For også i pausen at overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger, vil I blive fordelt i biblioteksrummet, så der holdes god afstand. Føler du dig syg, bedes du blive hjemme.