Svært ved at læse?

Tilbud til "at læse" med ørerne, på et lettere sprog eller med en større skrift.

Kan du ikke læse bøger eller nyheder med almindelig skrift, så er der andre muligheder for at holde sig orienteret eller få adgang til bøgernes verden.

 • Letbib.dk giver dig en bred vifte af hjælp i form af inspiration, nyttige netadresser, redskaber og videoer.
   
 • DR Ligetil er en hjemmeside med nyheder og temaer, der er skrevet for mennesker, der har svært ved at  læse  eller forstå en almindelig nyhedsartikel.
   
 • HTO er en hjemmeside for ordblinde. 
  Hjemmesiden formidler viden om tilbud og støtte for unge og voksne med læse- og stavevanskeligheder, men den henvender sig også til fagpersoner indenfor området. Siden ejes og vedligeholdes af Socialstyrelsen i et samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Digitaliseringsstyrelsen og 3F.
   
 • Etlivsomordblind.dk kan ordblinde, forældre og lærere finde gratis hjælp til udfordringer.
   
 • LETBOG kan du finde lette e-bøger for unge og voksne.
   
 • Nota og E17  E17 er Notas netbibliotek.
  Synshandicappede og ordblinde kan blive medlemmer  hos Nota og dermed få adgang til E17. For at blive medlemmer skal man  kunne dokumentere sit handicap. Notas samling er på omkring 30.000 titler, og de får hele tiden flere. Notas tilgængelige materialer er blandt andet lydbøger, e-bøger, punktbøger og punktnoder. Nota har også en stor samling af engelsksprogede lydbøger. Derudover kan Nota hjælpe dig videre til alle danske og udenlandske bibliotekers samlinger af tilgængeligt materiale.
   
 • Lydavisen er et gratis tilbud fra biblioteket og rummer et udvalg af artikler og andet hentet fra Furesø aviserne. Lydavisen udkommer hver tirsdag. Tilbuddet er til borgere, der er blinde, svagtseende, ordblinde, ved at lære dansk - eller til dem, der finder det mest praktisk at lytte til avisen.