Netsider for børn

Læse nyt om spil, musik, film og bøger, få hjælp til at lave skoleopgaver og lektier, få viden om at surfe og chatte sikkert på nettet, få hjælp til at klare problemer derhjemme, i skolen og om mobning, samt få info om filmvurderinger for børn.

 

Biblo.dk : Børnebibliotekernes site med aktuelle emner for børn, konkurrencer, forslag og links til film, musik, spil og bøger.  Alle, der har et Uni-login kan se, skrive, uploade og deltage i konkurrencer på Biblo. Husk at udfylde kontaktoplysninger når du er logget ind ellers kan vi ikke få kontakt med dig. Hvis du ikke finder en gruppe om netop din interesse, kan du lave en gruppe selv, eller du kan gå på dit børnebibliotek og opfordre dem til at lave en. Du kan selvfølgelig også reservere og låne bøger, film, spil og musik på Biblo. Du skal bare bruge dit Uni-login og være meldt ind i dit lokale bibliotek der hvor du bor.

 

SkrivOpgave.dk er bibliotekernes guide til informationssøgning. Få gode råd og links til når du skal skrive skoleopgaver. Mest for de ældste klasser

  Kender du  børns rettigheder?
På Børneportalen, som er Børnerådets hjemmeside, finder du masser af viden om børns rettigheder og klageadgang, og gode råd om rådgivning for børn.
  Børns Vilkårs hjemmeside om mobning.
  Medierådet for Børn og Unge vurderer film og videoer for at beskytte børn og unge, som loven siger, de skal.
Medierådet bestemmer så at sige reglerne for, hvad børn og unge må/kan tåle at se og låne på film. I følge loven skal biblioteket følge Medierådets anbefalinger. Derfor bliver børn afvist af selvbetjeningsmaskinerne, når de vil låne en film, de er for unge til.