Netsider for børn

Læse nyt om spil, musik, film og bøger, få hjælp til at lave skoleopgaver og lektier, få viden om at surfe og chatte sikkert på nettet, få hjælp til at klare problemer derhjemme, i skolen og om mobning, samt få info om filmvurderinger for børn.

eReolenGO Du kan låne elektroniske bøger og lydbøger fra biblioteket med dit Uni-login eller biblioteks-login. eReolen Go er en selvstændig side under eReolen, der indeholder alle børnematerialer fra eReolen. Du kan få adgang til mere end 18.000 bøger og lydbøger fra alle de store forlag til børn og unge i alderen 7-14 år. Så længe du ikke kan komme på biblioteket og låne fysiske bøger, kan du låne 10 på eReolen GO! hver måned. Der er adgang via web og App.

SkrivOpgave.dk er bibliotekernes guide til informationssøgning. Få gode råd og links til når du skal skrive skoleopgaver. Mest for de ældste klasser

Kender du  børns rettigheder?
På Børneportalen, som er Børnerådets hjemmeside, finder du masser af viden om børns rettigheder og klageadgang, og gode råd om rådgivning for børn.

Børns Vilkårs hjemmeside om mobning.
Medierådet for Børn og Unge vurderer film og videoer for at beskytte børn og unge, som loven siger, de skal.
Medierådet bestemmer så at sige reglerne for, hvad børn og unge må/kan tåle at se og låne på film. I følge loven skal biblioteket følge Medierådets anbefalinger. Derfor bliver børn afvist af selvbetjeningsmaskinerne, når de vil låne en film, de er for unge til.