Lektiecafé

Frivillige hjælper børn med lektierne på Farum Bibliotek

26.08.21
Hver mandag og onsdag kl. 15-17 sidder en flok frivillige ildsjæle på Farum Bibliotek for at hjælpe skolebørn med deres lektier. Det har de faktisk gjort i næsten 14 år, kun afbrudt en ufrivillig pause på grund af coronanedlukningen.


Igennem årene har de hjulpet rigtig mange børn med deres lektier og derved medvirket til at give børnene et godt skoleliv.

De frivillige lektiehjælpere har forskellige erhvervsmæssige baggrunde, men de har det tilfælles, at de alle er optaget af at hjælpe børn, yde en indsats og forhåbentlig gøre en forskel for det enkelte barn.

Kirsten Hansson, som er koordinator for lektiecaféen, har været frivillig lektiehjælper i syv år. Hun fortæller, at de er i stand til at hjælpe børnene med deres lektier i alle fag. ”Det er ikke alle forældre, der kan hjælpe deres børn med alle deres lektier, og der er lektiehjælpen et rigtig godt supplement til forældrene”.

Hun fortæller desuden, at målgruppen hovedsagelig er elever i 2.-7.klasse, og at man bare kan møde op på Farum Bibliotek med sine lektier inden for ovennævnte tidspunkter.

Årsagen til lektiecaféens mangeårige virke skyldes bl.a. den gode stemning mellem de frivillige – ”alle er meget dygtige og tålmodige”, fortæller Kirsten og fremhæver den hyggelige og trygge stemning mellem hjælperne og børnene.

Hvis du selv overvejer at blive en af de frivillige lektiehjælpere, er du meget velkommen til at kigge forbi Farum Bibliotek mandag eller onsdag kl.15-17 og se, hvad de laver.

Lektiecaféen drives i et samarbejde mellem Furesø Bibliotek & Borgerservice og Frivillignet/DRC Dansk Flygtningehjælp.