Hvor flodkrebsene synger
bogforside

Har du læst?

23.04.22
Maja går i niende klasse og er begge vilde med at læse bøger. Her er anbefalinger af hendes seneste læseoplevelse.

Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens
I bogen 'Hvor flodkrebsene synger', følger man en ung pige, Kya, fra hun er helt lille, til hun er en gammel dame. Hun vokser op, ude i marsken i 1950'erne, hvor folk har mange fordomme om hende og hendes associationer. Hun er en stærk pige, som lærer at klare sig selv, da hendes familie så småt begynder at forlade hende. Hun møder en dreng, lidt ældre end hende selv, og hun forelsker sig i ham. Han er en sød sjæl, som lærer hende at læse, og støtter hende gennem livet. Hun bliver gennem årene utrolig klog på biologi, og marskens biodiversitet. Men som en ung kvinde, møder hun også en anden dreng, en der ikke kan forstå et nej, og som ikke kun kan have én kvinde i sit liv. 
Kya lærer gennem alle disse år, hvor onde mennesker kan være, og hvordan de kan bryde deres løfter. Men også hvor hun kan søge hjælp, og hvem hendes rigtige familie er.
I denne bog følger man ikke blot Kya og hendes liv, men også et mord der foregår i fremtiden. Jo ældre Kya bliver, jo tættere på kommer vi på at opklare mordet, og finde den skyldige i den unge mands uheldige død.
Bogen kan godt føles lidt tung, men mordet, spændingen, og plot twistet, giver den liv. Kya lever et utroligt liv, men også et sørgeligt et. Dog får hun det bedste ud af det, og tager intet for givet. En lærerig bog, lige til bogklubberne og til dem der holder har en god retssag.
 

Materialer