On the come up

Tips til unge

23.04.20
Hvis du keder dig, så forstår vi det virkelig godt. Weekenderne og aftenerne, hvor du normalt hænger ud med vennerne, kan virke enormt lange og måske føler du dig også lidt ensom. Måske er dine forældre også ret irriterende. Men bare rolig. Vi har din ryg. Nedenfor har vi samlet nogle af vores bedste gratis anbefalinger til underholdning.

Læs en bog

Har du egentlig kigget på dine forældres bogreoler? Måske finder du her en bog du kunne læse. Sammen med lidt lækre snacks kan det blive rigtig hyggeligt.

Hvis ikke der er noget læsestof i reolen kan du heldigvis finde masser af e-bøger på eReolen.  Er du for eksempel til fart over feltet og rapmusik så download Angie Thomas’  ”On the come up”, der foregår i undergrundshiphopmiljøet og som man bare flyver igennem. 

Der er planlagt en filmatisering af ”On the come up”, og så er det jo meget fedt at  have læst  den inden.  

En anden anbefaling til en filmatiseret bog er ”Dumplin – kunsten at tænke stort”, der på én gang er både hylende morsom og rørende. Filmen kan ses på Netflix.

English is my best

Har du lyst til at læse bøger på engelsk så er det Ereolen Global du skal have fat i.  Er du fascineret af historier om samfundets undergang og mørke er der et slaraffenland af dystopiske romaner som du kan læse eller lytte til. Skynd dig f.eks at skrive dig op til ”The Grace Year” der beskrives som en blanding af bøger som ”Tjenerindens fortælling”, ”The Hunger Games” og "Divergent".

Se en film

Har du binge-watchet serier som ”Elite og Baby”, ”I am not okay with this” eller ”Sex Education” på Netflix og scroller du nu febrilsk og formålsløst igennem Netflix eller HBO for at finde mere du gider se, så er det nok på tide at du vender dig mod Filmstriben. 

Tabte du dit hjerte til Timothée Chalamet da han spillede Elio i filmen ”Call Me by Your Name”? Så kan du se ham, om end i en lidt anden rolle i Beautiful Boy. 
Det er et hjerteskærende  drama om stofmisbrug og relationen mellem en teenager og hans far. 

Efter Beautiful Boy trænger du nok til et godt grin og det får du med komedien 
”I feel pretty” som handler om at lære at elske sig selv og sin krop, præcis den er.
 

Lyt til en Podcast

Er du vild med danske rappere som Sivas,  L.O.C og Emil Stabil  så tjek podasten ”Den nye stil” og hør om deres og andres vej til succes.
 
Er du mere i humør til at høre om livet som ung med store og små udfordringer, kærlighed og venskaber, så er det måske Fries before guys eller Tværs du skal tune ind på.

Der er så vildt mange gode podcasts, men den sidste anbefaling herfra går til ”Her Går Det Godt” med Esben Bjerre og Peter Falktoft, der med højt humør, ærlighed og sarkasme gennemgår verdens tilstand  lige i øjeblikket med deres Corona dagbog. 
 

Forhåbentlig kan disse tips hjælpe dig til at komme igennem de næste par uger hvor vi stadig skal blive hjemme og se så få mennesker som muligt.

Mange hilsner på vegne af børne- og ungebibliotekarerne
Katrine og Helle