Tre unge flytter ud i den barske vestjyske natur
Tre unge flytter ud i den barske vestjyske natur

Der er så dejligt ude på landet

10.02.21
Anbefaling af Malte Tellerups Hedeselskabet

Tre unge storbyvenner i 20’erne flytter til Vestjylland, helt ud på heden vest for Holstebro og lejer sig ind i et forfaldent husmandssted for at prøve kræfter med naturen, deres egne kreative talenter og sig selv. Rummene hvidtes, de laver vegetarmad, de maler og skriver, der er højt til himlen og entusiasmen er stor. De VIL gerne de lokale, som møder dem med nysgerrighed, skepsis og fordomme, også ved den alternative høstfest, nytilflytterne stabler på benene med syret kunst, musik og venner fra Købehavn.

Tobias er den rolige, iagttagende fortællerstemme, der med den fineste sans for naturen omkring sig skildrer livet med veninden Viktoria og vennen Andreas. De tre unge er landet i den barske vestjyske natur, hvor ”de indfødte” ikke ser ud til at have mange drømme for deres eget liv. De lever nøjsomt og kigger jævnligt afviklingen i øjnene. Landmænd afventer med bøjet nakke konkursen til undren for Tobias – hvorfor tager de ikke kampen op? Naivt måske, for livet og pengemanglen strammer også til for de unge, og venskabet og kampiveren sættes på prøve. Er drømmenes bagside håbløshed? 

Den autentiske roman kan læses af alle, der interesserer sig for ny dansk litteratur. Den taler ind i den drøm som mange, ikke mindst unge, deler: drømmen om at finde nye fællesskaber, nye måder at leve sammen på og ikke mindst en lyst til at være i samklang med naturen.

Find den på eReolen eller reserver den via linket herunder, hvor du også finder en podcast om Malte Tellerup samt hans debutromanen "Markløs". 

 

Materialer