Ensom mand på bænk
Ensom mand på bænk

Digitale fællesskaber for udsatte og sårbare

17.11.20
Prøv guidet fælleslæsning online

Læseforeningen er en social frivillig forening, der arbejder i krydsfeltet mellem litteratur, mental sundhedsfremme og socialt udviklingsarbejde. Formålet er, at bringe litteraturen ud, hvor den gør gavn, og skabe stærke læsende fællesskaber for mennesker i alle livssituationer og på tværs af sociale lag. Deres fokus er på at inddrage mennesker i udsatte livssituationer, og de abejder på tværs af samfundets sektorer for at etablere læsegrupper alle mulige steder, hvor mennesker kan mødes og kommer. 

Det første Læseforeningen gjorde, da samfundet lukkede ned i foråret 2020, var at finde nye måder at mødes i de frirum omkring litteratur, som vi sammen skaber i læsegrupperne. Læseforeningen tilbyder nu ugentlige virtuelle læsegrupper. Her kan du mødes online med andre omkring god litteratur, og sammen deler vi tanker, følelser og erfaringer. Det kræver ingen forberedelse at deltage. Det er vores dygtige læseguider, der udvælger og læser et stykke skønlitteratur højt og skaber rum for fælles samtale. Find den gruppe, der passer dig bedst, og tilmeld dig nedenfor.

Læseforeningens hjemmeside kan du se de forskellige muligheder og tilmelde dig. Der er fx en helt åben læsegruppe, en læsegruppe for seniorer, en gruppe for børn og unge med selvmordstanker, og gruppen "Læs som mand", der henvender sig til mænd, der for nyligt eller snart går pension, og som synes, det kunne være rart at indgå i en læsegruppe som et nyt fællesskab. Der er også læsegrupper for psykisk sårbare unge og læsegruppe for demensramte og pårørende.