Hareskov bibliotek

Hareskov Bibliotek genåber

29.10.20
Godt nyt til Hareskov borgere

Der åbnes igen for selvbetjening fra onsdag 4. november. Åbningstiden vil være mandag til fredag kl. 15-19

Rigtig mange Hareskovborgere har savnet adgangen til Hareskov Bibliotek, som siden marts måned kun har været tilgængelig for skolens elever. Som bekendt ligger biblioteket nemlig i fælles bygning med Hareskov Skole, og det har derfor ikke været muligt for andre brugere at benytte bibliotekslokalerne.  

Brug biblioteket på hverdage efter skoletid
Mandag til fredag i tidsrummet kl. 15-19 kan man igen låse sig ind på biblioteket med sit sundhedskort og låne og aflevere bøger, slå sig ned og læse dagens aviser og de nye tidsskrifter - næsten som man plejer.
Alle reserverede materialer, som bliver fundet frem til dig fra og med onsdag 4. november skal afhentes i Hareskov – det vil fremgå af reserveringsmeddelelsen. Har du før den 4. november fået besked om afhentning i Værløse, vil bøgerne skulle hentes der. Kontakt gerne Værløse Bibliotek, hvis du vil have dine ”gamle” reserveringer sendt til Hareskov. 

Hvorfor først nu
Den ubetjente åbningstid på biblioteket har været udfordret af retningslinjer fra Slots- og Kulturstyrelsen med krav om tilsyn og ekstra sundhedsmæssig forsvarlig rengøring i biblioteksrummene - efter skolens lukketid i Hareskovs tilfælde. Retningslinjerne har skullet holdes op imod og prioriteres i forhold til de samlede kommunale rengøringsressourcer, hvor også andre områder skal tilgodeses med en ekstra indsats.

Husk mundbind og forsamlingsforbud
Biblioteket har nu fundet en løsning, der tilgodeser både ekstra rengøring og hvor der kan føres jævnlige tilsyn med, at retningslinjerne overholdes i det selvbetjente bibliotek.  Man skal huske at bære mundbind under hele sit besøg, men som ved besøg i andre kulturinstitutioner kan mundbind tages af, mens man sidder ned. Opslag fortæller, hvor mange besøgende der må opholde sig samtidigt i rummene. Man må ikke forsamle sig i grupper på over 10 personer.

Ny afleveringsautomat på vej
En ny afleveringsautomat er undervejs til Hareskov bibliotek, sådan at biblioteksbrugerne kan få samme afleveringsservice døgnet rundt som i Værløse og Farum. Hareskov Bibliotek tager dermed så store skridt som overhovedet muligt mod normale tilstande og opfordrer brugerne til at passe på hinanden og overholde retningslinjerne, så man undgår at lukke biblioteket igen.

Genåbningen sker selvfølgelig under forudsætning af at der ikke kommer yderligere skærpelser af retningslinjerne fra myndighederne.