Smart parat svar 2021
Smart_parat_svar vinderholdet

Smart Parat Svar 2021

01.12.21
Det blev "De farlige fem" fra 6a på Hareskov Skole som vandt med Rosa, Emilie, Lukas, Eleonora og Kasper, som nu går videre til den regionale runde d. 12. januar.

Det blev en meget spændende dyst mellem holdende Djævlebørnene, 5banden og De farlige fem, hvor sidstnævnte gik af med sejren. Stort tillykke til jer alle fem og held og lykke med den næste runde i 2022.

Fakta om konkurrencen:

Smart Parat Svar-quizzen er en årlig tilbagevendende holdkonkurrence, hvor vi hvert år kårer Danmarks klogeste 6. klasse. Quizzen består af tre runder, og kategorierne tager udgangspunkt i både skøn- og faglitteratur. 
Smart Parat Svar er en læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005. Quizzen foregår i tæt samarbejde med landets skoler og børnebiblioteker. Quizzen er en holdkonkurrence med fem deltagere fra hver 6. klasse, der kan supplere hinanden og samarbejde om at finde de rigtige svar. Og resten af klassen bakker op om forberedelserne.
 
Quizzen består af tre runder. I første runde findes kommunens klogeste 6. klasse, som går videre til anden runde, hvor regionens klogeste 6. klasse kåres, og vinderne herfra går så videre til den store finale, hvor Danmarks klogeste 6. klasse kåres.  
Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur. Der dystes i 24 forskellige kategorier i hver runde, og kategorierne kan fx være Fantasy, politik, tegneserier, musik, computerspil, mytologi og sport.
 
Smart Parat Svar er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen. I 2019 overtog Aalborg Bibliotekerne den nationale projektlederrolle fra Gentofte.