Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
75 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
Billetsalg lukket
Foredrag & debat

Helle Helle forfatteraften

20.09.18
Mød Helle Helle

De er mor og datter. De bor i Rødby på Lolland i 1980'erne; datteren begynder i gymnasiet, hendes mor arbejder i forretning. Alt ånder tilsyneladende udramatisk hverdagsliv i provinsen, men moren er syg, og datteren har fået en viden, hun ikke kan tale om. De griner, snakker, laver mad, hygger sig, men omkring sygdommen og frygten – dér mangler ordene. De to står så levende for læseren, akkompagneret af en sorgfuld puls, der danner bundklang for forfatterens mesterlige replikkunst og velkendte Helle’ske, milde humor.

Med romanen ’de’ fra foråret 2018 når vi et højdepunkt i Helle Helles forfatterskab, som er kendt for sin minimalistiske stil. Litteratursiden.dk skriver: ’Helle Helle har udviklet sin helt egen stil. Hun formår med en nøgtern realisme at indfange hverdagens trivialiteter, hvor dramaet lurer under overfladen, i en stram og underspillet form. Her skal man virkelig lægge mærke til det, der ikke bliver skrevet med ord; betydningen kan ligge i et komma og en pause i sætningen.

"Hendes mor vil i gang med aftensmaden og går i køkkenet. Radioen kører derude, hendes mor synger med. Så ringer telefonen, det er sygeplejersken () Patienten udviser stærk forundring over sygdommens alvor. Hendes mor springer ind i stuen med to kartofler. Hun opdager at en telefonsamtale finder sted og lister bort. Nu skifter musikken, hendes mor synger med igen derude. Man kan lindre, men ikke helbrede. () Der kan gå et halvt år, måske et helt. Så skal de spise. Så spiser de.”

Farum Bibliotek, torsdag 20. september kl. 19. 
Entré: 75 kr. / klubpris 60 kr.