Jesper Wung-Sung
Jesper Wung-Sung

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
50 kr.
Bibliotek
Lokalitet
Teatersalen
Target
For alle
Foredrag & debat

Jesper Wung-Sung

13.10.21
Forfatteraften

En af vores allerfineste romanforfattere har ud over sin dybe interesse for litteraturen også altid næret en stor kærlighed til kunsthistorien. I sin nyeste roman ’Kvinde set fra ryggen’ forener han sine interesser på fornemste vis. Siden sin ungdom har Wung-Sung været fascineret af kunstneren Villhelm Hammershøi og ikke mindst hans portrætter af hustruen Ida, som vi kender fra så mange af hans malerier – set fra ryggen. Forfatteren søger ind bag lagene af maling for at opdage og male den levende kvinde frem med ord. Ida, som kom fra jævne kår i Stubbekøbing til fornemme og dannede kunstnerkredse i København og blev hustru og model for den verdensberømte maler. Hvem var hun, hvis ryg og nakke er blevet beundret på museer over hele verden?
Forfatteren har kærligt dedikeret bogen til sin hustru i erkendelse af, at også hun må leve med en mand, der sætter sin kunst først.

Jesper Wung-Sung har studeret litteratur, engelsk og dansk ved Københavns Universiteter. Han er en uhyre flittig forfatter, der siden debuten i 1998 har skrevet et hav af bøger i alle genrer for børn, unge og voksne. Det helt store folkelige gennembrud fik han i 2017 med den tankevækkende kærlighedsroman ’En anden gren’ om sin kinesiske oldefar, som han modtog De Gyldne Laurbær for.

  • Teatersalen, Farum Kulturhus
  • Onsdag 13. oktober kl. 19
  • Entré: 50 kr. / klubpris 40 kr.
  • Billetter på furbib.dk fra 16. juli