Malene Ravn

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:00
Pris
30 kr.
Bibliotek
Target
For alle
Foredrag & debat

Malene Ravn

02.09.21
Forfatterinterview med Mette M. Rude

Forfatteren udgav i efteråret 2020 sin anmelderroste og medrivende romanbiografi om maleren Carl Fischer, som blev nomineret til DR Romanprisen 2021. Carl Fischer levede fra 1892-1962 og var en anerkendt maler i sin samtid. Han er også Malene Ravns ”sviger-oldefar”, og hun er blevet inspireret af de mange malerier i sit og svigerfamiliens hjem til at dykke ned i de hemmeligheder og store fortællinger, hun fornemmede, der lå gemt. Fischers historie fortælles i elegante strøg fra opvæksten i Vejle til den smertefulde kamp for at leve af og for sin kunst i hovedstaden, hvor hans livslange og stormfulde kærlighed til Ely er helt central. Ravn lader et stykke spændende danmarkshistorie, med den store lockout i 1899, kvinders valgret i 1915, 1. Verdenskrig og den spanske syge, udgøre rammen om fortællingen.

Kunsten & kærligheden, lyset & mørket og billederne selv er temaer i samtalen med cand.mag og bibliotekar Mette Marie Rude. 

Samtalen er en lun forsmag på vores Lun på Ord-festivaltema i 2022 ’Tro, håb og kærlighed’.

Malene Ravn debuterede som forfatter i 2014 med et grumt psykologisk drama ’Det eneste rigtige’. Senere fulgte ’Mia’ om et kvindeliv på kanten. Hun fik sit litterære gennembrud i 2018 med den historiske roman ”I dine øjne”, der skildrede en dansk-kinesisk familie gennem tre generationer.

  • Farum Bibliotek
  • Torsdag 2. september kl. 19-20
  • Entré: 30 kr. / klubpris gratis
  • Billetter på furbib.dk fra den 16. juli