Om dette arrangement

Tid
14:00 - 18:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Værløse Bymidte
Værløse
Arrangører
Target
For alle
Foredrag & debat

Verdensmål 7: Energi i by og bolig

06.09.19
Mød Søren Dahl fra Cafe Hack

Der er mange udfordringer på verdensplan, når vi taler om bæredygtig energi. Den vestlige verden bruger fortsat store mængder kul og olie.Verdensmål 7 handler om at give alle adgang til bæredygtig og moderne energi til en overkommelig pris. I den vestlige verden skal olie og kul skiftes ud med energi
fra sol, vind og vand. Lokalt kan vi bidrage til at løse et globalt problem ved for eksempel at stille klimakrav til vores forsyningsselskaber og energioptimere vores boliger. Spar på varmen og tænk over brugen af varmt vamt. 

En lille ting, som at sikre at al belysning i vores bolig er LEDbelysning, kan give store besparelser i CO2-regnskabet og pengepungen. Det samme gælder byernes gadebelysning, butikker, restaurationer og institutioner. Vi er godt på vej i lille Danmark, og vi kan vise vejen for andre lande. Når temaet om energi i by og bolig kommer til Værløse, handler det om gode ideer til energibesparelser i hjemmet, på farten og i byen.

Mød Søren Dahl fra radioprogrammerne Café Hack og Dahl på Hack.

Furesø forandrer
Furesø Kommunes klimaambassadører har i samarbejde med kolleger og medarbejdere på institutionerne, skolerne og Driftgården formået at reducere kommunens samlede energiforbrug fx med kampagnen “Mit klimaansvar”. Ambassadørerne har både arbejdet med at spare på strømmen og reducere CO2-udslippet fra kommunens biler. CO2-udledningen fra Furesø Kommunes egne arbejdspladser, vejbelysning, transport og mad er reduceret med 50 %. Vandforbruget er reduceret markant, og i kommunens egne bygninger er affaldssorteringen i gang med at blive en realitet.

  • Prøv en af kommunens klimacykler.
  • Børnene kan lege på Den Mobile Cykelbane.