Foto: Lærke Posselt

Om dette arrangement

Tid
16:30
Pris
30 kr.
Bibliotek
Target
For alle
Litteratur

Morten Brask

15.04.24
Forfatter Morten Brask fortæller om sin roman ’Havet i Theresienstadt’

Hør om baggrunden for romanen og om det møde, der fæstnede sig i hjertet og tændte en gnist under romanskrivningen.

Daniel Faigel husker de lyse, danske sommerdage da han som lille dreng voksede op i overklassevillaen ved havet. Han husker lyden af bølgerne og mågernes skrig og solen på himlen. Men Daniel husker også andre ting. Han husker det han så en morgen i huset, og som han resten af livet må bære i sig som en frygtelig hemmelighed. 

En dag i 1943 ligger han på ryggen i en stinkende kreaturvogn. Han er nu 26 år, næsten færdiguddannet læge og krigen er på sit højeste. Godstoget slingrer med en last af danske jøder gennem det sønderbombede Tyskland. Destinationen er Theresienstadt, den bizarre by hvortil nazisterne sendte alle Europas berømte og rige jøder.

Som en anden Dante finder Daniel sig fanget i et inferno. Om dagen arbejder han som læge på lejrens største hospital, hvor han kæmper for at redde blot få af de alt for mange patienter fra døden eller de frygtede transporter østpå. Om natten føres han til Prag, hvor han tilser de prostituerede på SS'ernes bordel.
Kan det lade sig gøre at skrive poetisk og gribende om noget så forfærdeligt som livet, døden, rædslerne … og kærligheden i en koncentrationslejr - uden selv at have haft personlige referencer? Det kan det. 
Morten Brask kunne i 2007 vågne op til strålende anmeldelser af sin debutroman, der siden er kommet i nye oplag og er blevet oversat til fransk.

Morten Brask er født i 1970, han er cand.mag. i filmvidenskab og historie. Han har skrevet det meste af sit liv, noveller og fagbøger før romandebuten i 2007 og efterfølgende flere både romaner, rejsebøger, satire, essays mm.

Mandag 15. april 2024 kl. 16.30
Farum Bibliotek
Billetter til 30 kr. på furbib.dk

Køber man både billet til Tarabini og Brask er den samlede pris 50,-