Smittende læseglæde

03.02.22
Ida og Maja går i niende klasse og er begge vilde med at læse bøger. Her er anbefalinger af deres seneste læseoplevelser.

The Seven Husbands

The Seven Husbands 

Monique Grant, en aspirerende journalist, får muligheden for at skrive en bog om pensioneret Hollywood stjerne og tidligere it-girl Evelyn Hugo. Kvinden man enten ville være, eller ville være sammen med, med flere store filmhits og en Oscar i tasken.

En rørende ægte historie om hvordan Evelyn hev sig selv op fra en sølet baggrund, til toppen, som et verdens omspændende ikon. Alt sammen fortalt gennem Evelyns ikoniske syv ægtemænd, som hun stiftede bekendtskab med undervejs. Hvilket så rejser spørgsmålet - hvem var hendes livs kærlighed? 

Under Moniques interview finder hun dog ud af, at bag Evelyns glamourøse filmstjerne liv, gemmer sig uendelige mængder af ofre, tab, fejltagelser, løgne og en forbudt kærlighed der var dømt til at ende i hjertesorg. Desuden viser det sig at Evelyns historie er skruet sammen med Moniques egen, på en hjerteskærende måde, der viser Evelyns sande farver. 

Alt sammen med vidunderlig diversitet, og fantastisk repræsentation af biseksualitet og LGBTQ+ fællesskabet. Bogen efterlader én emotionel og med en følelse af længsel og nostalgi efter de gamle Hollywood dage. Dette toppes med en bunke af elskværdige, interessante og komplekse karakterer, og bogen bliver til en smuk historie, der har noget på hjerte. 

Anbefales til 15 år+ da der er indhold som kan virke stødende for nogle læsere

It ends with us

It ends with us

Eller, “Det ender med os”, er en opsigtsvækkende og spændende bog. Da jeg læste bogen, læste jeg en historie, som var langt fra det jeg havde forventet. Men den var faktisk også bedre sådan.

I bogen følger vi Lily, som har haft en svær barndom og et uroligt hjem. Da hun var ung mødte hun en hjemløs dreng, Atlas, som hun tog sig af og som hun også forelskede sig i. Men da hun nu er blevet voksen, ser hun ikke meget mere til ham, da de er gået hver deres vej i livet. Lily møder så Ryle på dagen hvor hendes far lige er blevet begravet, og den dag Ryle har mistet en ung patient på hospitalet.

Hende og Ryle kommer hurtigt til at spille store og vigtige roller i hinandens liv. Men lige pludselig dukker Atlas op igen. Og selv om at Lily holder af ham, holder hun også meget af Ryle.

Bogen af Colleen Hoover er virkelig og tragisk, men også lærerig. En bog man hverken vil glemme eller kunne lægge fra sig!

Anbefales til 14 år+